Тихомир Иванчев е шестият българин, който бе задържан за шпионаж

...
Тихомир Иванчев е шестият българин, който бе задържан за шпионаж
Коментари Харесай

Бивш състезател по плуване е българинът, задържан за шпионаж във Великобритания

Тихомир Иванчев е шестият българин, който бе арестуван за шпионаж в интерес на Русия във Англия, съобщи „ NOVA “. 

Съдът в Лондон реши 38-годишният наш съотечественик да остане за непрекъснато в ареста . Именно там от една година насам се намират още петима български жители, задържани по същата причина. 

Оказва се, че арестуваният в този момент Тихомир Иванчев е бил деен играч по плуване преди към 15 години . А във Англия той е имал лична компания за поправки и бояджийски услуги. 

Иванчев е бил в близки другарски връзки с различен от арестуваните за шпионска активност преди година – Ваня Габерова. Седалището на неговата компания се намира наоколо до нейния фризьорски салон. Нещо повече. По данни на проверяващите двамата даже са имали обща адресна регистрация в даден интервал от време.

Според обвиняването Иванчев се е занимавал с следене на хора в Черна гора и Австрия . В същото време от прокуратурата оповестиха, че не престават да търсят и други лица, които под някаква форма са забъркани в шпионажа. 

Засега не е известно Иванчев да е имал някаква по-сериозна роля в шпионската клетка. Тя е била ръководена от 46-годишния Орлин Русев . Той е получавал дилемите от Ян Марсалек . Въпросният мъж е прочут с една от най-големите финансови измами в Германия. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР