Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира в

...
Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира в
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Имам версия, че Ангел Христов се е прибрал, за да умре тук

Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията разяснява в ефира на Българска национална телевизия гибелта на Ангел Христов от Дупница и дали има връзка с убийтвото на Къро.

" Нямам данни да има връзка сред двата случая. Мисля, че Христов и Къро са имали някакви общи регистрации на компании. Не мисля, че имаше доста известни тесни връзки сред тях ", съобщи Безлов.

За гибелта на Ангел Христов, прочут като единия от братя Галеви, стана ясно в събота вечер. По първична информация той е умрял от инфаркт в имението си в село Ресилово. Христов бе търсен с алена бюлетина от Интерпол и се смяташе, че е отвън страната.

Красимир Каменов, прочут като Къро, беше убит дружно с жена си на 25 май в дома им в Кейптаун, РЮА.

" Нека забележим какво ще каже съдебномедицинската експертиза. Трябва да се обясни по кое време тъкмо е умрял и от какво ", сподели още Безлов.

" Когато братя Галеви станаха известни в България заради спецификата, с която направляваха града, станаха известни и отвън страната. Чуждестранни медии желаеха да отидат в града и да приказват с хората. Те питаха хората в Дупница за братя Галеви и те се разбягваха ", описа той.

" Арестуването и повдигането на обвинявания на братя Галеви беше дълъг развой. Те бяха оправдани на първа инстанция в съда в Кюстендил. Дупница и братя Галеви бяха много характерен случай тогава. Спомняте си и по-късно, през 2020 година имаше липсващ човек в града, който по този начин и не беше открит ", разяснява още Безлов.

Става дума за Янек Миланов от Дупница, който изчезна през лятото на 2020 година Въпреки огромната акция по издирването му, той по този начин и не беше открит.

" Един от разновидностите е Христов да е влезнал през зелена граница с Гърция. Може да е влезнал с подправени документи. Вариантите са доста. Има европейски страни, в които документите за идентичност са много неприятно предпазени ", сподели Тихомир Безлов.

" Действително имаше всевъзможни клюки къде живеят братя Галеви. Имаше и такива, които считат, че живеят в България или най-малко постоянно се връщат. Не е имало обществено доказателство, че те постоянно се връщат в страната ", съобщи той.

Безлов сподели, че няма данни за местонахождението на Пламен Галев.

" Аз имам версия, че индивидът може просто да се е прибрал, с цел да почине тук. Ако е бил в неприятно здравословно положение. Тази версия за връщане на " мутренските времена " е много пресилена. Ако имаше такова нещо, щяхме да имаме стрелби по два пъти на седмица ", безапелационен бе той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР