“Ти избираш накъде e инициатива на финансовия консултант, инвеститор и

...
“Ти избираш накъде e инициатива на финансовия консултант, инвеститор и
Коментари Харесай

Инициативата “Ти избираш накъде” подарява книги и отправя предизвикателство към гимназистите

“Ти избираш накъде ” e самодейност на финансовия съветник, вложител и притежател на най-популярния уебсайт за персонални финанси в България Стойне Василев , финансовия бизнесмен и съветник, основател на два стартъпа Калоян Кирилов и водещия интернационален съветник по бизнес, етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева .
Подтикнати от обстоятелството, че децата в България не се усещат подготвени за професионалния си живот , когато завършат междинното си обучение, вземат решение да подарят на всеки възпитаник от гимназиален стадий на образование (8-12 клас) по едно копие в цифров формат на техните три книги .
Целта е да ги стимулират, вдъхновят и приготвят за това, което ги чака след довеждане докрай на учебно заведение.
„ Аз се включих с огромно наслаждение, тъй като образованието е една от „ болните “ ми тематики. Когато се върна обратно и си спомня, когато аз бях в междинното обучение – доста неща ми липсваха. Ставаше доста мъчно ние да си намерим книги, трябваше да взимаме от библиотеки, нямаше нови. Тези познания, които са и в трите книги – „ Финансова просветеност “, „ Бизнес етикет “ и „ Стартъп в BG “ , съгласно мен са доста значими, когато сегашните възпитаници станат възрастни и сами би трябвало да взимат решения за своя живот, бъдеще и кариера “, сподели в ефира на Радио София Стойне Василев.
„ Всеки от нас е родител и вижда какво се случва в учебно заведение. Децата получават обучение, което по-късно фирмите и университетите не са удовлетворени от неговата деловитост “, добави Калоян Кирилов .
Според водещия интернационален съветник по бизнес, етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева , когато децата приключват учебно заведение те би трябвало да знаят по какъв начин да поддържат връзка, тъй че да бъдат видяни .
„ Всички деца имат потребност, без значение от възрастта, от това да знаят по какъв начин да се държат, само че в тази възраст, от 8 до 12 клас, най-вече „ попиват “ . В случаите, когато съм правила лекции в учебни заведения, фактически ми е предписание усещане, че те желаят да знаят “, сподели Кристина Крънчева .
Когато учениците прочетат книгите са планувани две спомагателни начинания. Първата включва онлайн сесия с въпроси към тримата създатели , а втората самодейност е ориентирана към обособените класове или фамилии, в която създателите на трите книги ще задават въпроси , свързани с книгите им, а участниците дали правилни отговори ще получат награди.
Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева с Кристина Крънчева, Стойне Василев и Калоян Кирилов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР