The New York Times анализира изтеклата кореспонденция на руския медиен

...
The New York Times анализира изтеклата кореспонденция на руския медиен
Коментари Харесай

Паралелна реалност по указания на ФСБ

The New York Times проучва изтеклата преписка на съветския медиен холдинг ВГТРК, в който влизат " Россия 1 " и " Россия 24 " и която съдържа методологически материали на ФСБ - Федералната работа по сигурността на Руската федерация.

Работните имейли на чиновниците на холдинга бяха пуснати в интернет от хакерската група DDoSecrets . Кореспонденцията обгръща интервала от януари до март 2022 г. Американският вестник е изучил редица имейли на чиновници на съветския медиен холдинг, написа съветската редакция на BBC.

The New York Times твърди, че е основал специфичен инструмент за търсене в 750-гигабайтовия списък, ревизирал е имейл адресите, разпознал е редица получатели и е съпоставил наличието на имейлите с предаванията на каналите . Засечени са имейли, в които непосредствено се насочват публицистите към тематики, в това число и с инструкции от чиновници на ФСБ - Федералната работа за сигурност на Руската федерация.

Американските публицисти пишат за това по какъв начин пропагандистите популяризират концепцията , че западните наказания са по-вредни за самия Запад, че Съединени американски щати крият биолабораториите, които са построили в Украйна, и че Китай е благонадежден съдружник на Русия в битката ѝ против западните страни.

Медийният холдинг също по този начин целеустремено сортира цитати от консервативни американски медии като Fox News и от малко известни десни уеб страници, които подлагат на критика администрацията на Джо Байдън и нейната поддръжка за Украйна. Това основава подстрекателство, че Съединени американски щати не желаят да оказват помощ на Украйна, че западната коалиция се разпада и че елементарните американци упрекват Байдън за повишението на цените на бензина.

New York Times към този момент писа за кореспонденцията сред чиновници на медийния холдинг и представители на ФСБ . Така в писмо от 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна , чиновник на ФСБ изпраща писма до няколко чиновници на ВГТРК, наричайки ги " сътрудници ". В писмата се твърди, че украинските бойци бягат от постовете си.

През март представител на ФСБ изпраща на ВГТРК досие за двама украински бойци, които съгласно него са убивали цивилни. Изрично се показва да не се оповестява източникът на информацията.

ВГТРК получава и " методически материали " от съветското Министерство на защитата . В тях се съдържат рекомендации по какъв начин да се отразяват избрани събития от войната, като да вземем за пример цялостното разрушение на части от Мариупол. Едно от писмата на ФСБ съдържа видеоклип, в който жена споделя, че Мариуполският трагичен спектакъл е взривен не от съветските военни, а от украински националисти. Писмото е маркирано като " значимо ", написа New York Times.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР