Ако съдим по данните на Маркет линкс става ясно, че

...
Ако съдим по данните на Маркет линкс става ясно, че
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева: Битката на тези избори ще е необичайна – не за първото, а за второто място

Ако съдим по данните на " Маркет линкс " излиза наяве, че за второто място на изборите максимален късмет имат ПП-ДБ пред Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Тези дни ще забележим данните от всички организации, като те варират, тъй че ще бъде доста забавно. Това сподели ефира на PrimeTime политологът доцент Татяна Буруджиева.
Едното пояснение е нещо да се е сринало на терен, а другото пояснение е, че теренът е доста преносим. Ако е по този начин, в последните дни можем да чакаме най-сетне да се реши въпросът за това кой ще бъде втори. Още при започването на акцията първите данни демонстрираха тази очертаваща се борба, само че не нормалната – за първото място, а за това кой ще бъде втори.
Според доцент Буруджиева огромният проблем след изборите ще бъде кой и с кого ще води диалози за сформиране на държавно управление. По думите ѝ през последните дни се следи омекотяване на позицията на ПП-ДБ:
Кирил Петков сподели, че това, което чуват за държавно управление с министър-председател Бойко Борисов и с присъединяване на Делян Пеевски е това, което те няма да одобряват. Това е едно отваряне, позицията е много по-различна, в сравнение с беше в акцията до момента.
Според нея с изключение на акцията, която става притежание на цялата общност, вътре в политическите сили текат диалози, както и евентуален напън.

„ Няма метод да не се случва нещо откъм гърба, откакто по този начин по време на акция се сменят посланията, което нормално не се случва. Ако можеше да се чака неспособност за сформиране на държавно управление и договаряния, последователно щяхме да чуваме едно градиране и най-после да се каже „ Никога с тези повече “, само че ние чуваме и виждаме тъкмо противоположното “, изясни още Татяна Буруджиева.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР