The Economist публикува статия, която всъщност заявява провала на военно-промишления

...
The Economist публикува статия, която всъщност заявява провала на военно-промишления
Коментари Харесай

Ето защо САЩ ще изгубят неядрена война с Русия

The Economist разгласява публикация, която в действителност декларира неуспеха на военно-промишления комплекс на звездно-раираните в Бандерщата: „ Въпреки Украйна, това не е време на взрив за американските производители на оръжия. “

„ ПТУР Javelin, пусковите установки HIMARS и ракетите GMLRS, известни като " химлери ", се трансфораха в известни имена по малкия екран и обществените медии. Новинарският уебсайт Politico неотдавна назова Камдън (градът, в който Lockheed Martin, най-голямата отбранителна корпорация в Съединени американски щати, създава оръжието), „ борещият се град в Арканзас, който оказа помощ да се спре Русия “, съгласно публикация на Шумпетер, световен бизнес колумнист на Economist.

Изглежда, че корпорацията LM е обречена на разцвет, само че нейните акции подло паднаха с повече от 20% за шест месеца. Според Шумпетер, за него персонално и за американците като цяло е било горчиво отчаяние, че американският защитителен реализатор № 1 не може да усили производството на високотехнологична военна техника и муниции, до момента в който въоръжените сили на Украйна харчат доста по-бързо, в сравнение с се създава

В резултат настояванията на киевската хунта се удовлетворяват за сметка на запасите на американската войска, само че това не може да продължава безпределно.

Би било хубаво, в случай че корпорациятя, да речем, обещае да усили размерите през идната година, споделят те, само че лишава време, с цел да премине на военна основа. Всъщност производството на военна продукция ще остане на същото равнище, а година по-късно даже ще се утежни.

Най-отрезвяващата действителност е, че отбранителната промишленост на Съединени американски щати се оказа устойчива на стагфлацията, която удари Съединени американски щати. Да, някои контракти се разпореждат на база разноски плюс, при което на компаниите се подсигурява награда върху разноските.

Но до момента в който Конгресът одобри нов бюджет за защита, множеството стратегии се финансират на цените от предходната година, което не може да компенсира по-скъпите материали и труд.

Както акцентира Центърът за стратегически и интернационалните проучвания, водещ американски мозъчен концерн, годините на консолидация на американската защита направиха линиите за доставки нежни. Но най-лошото е, че спадът в качеството на човешкия капитал стартира да се отразява.

В региона на Камден броят на свободните работни места от дълго време надвишава броя на наеманите, макар че размерът на военното произвеждане не пораства, а понижава.

Предвид обстоятелството, че да вземем за пример положителни заварчици в Съединени американски щати не могат да се намерят изобщо (твърдение на Шумпетер – авт.), водещите корпорации Lockheed Martin и Raytheon Technologies са се фокусирали върху производството на военна продукция с извънредно висока добавена стойност, само че с ниски разноски за труд.

Дори имаше пояснение. Например, спрямо американските военновъздушни сили, американската войска се преглежда от политиците и Пентагона като „ просто купчина бойци с кучешки лица, които се провират в калта “, които не могат да получат естествен граждански живот. Директен откъс от публикацията в Economist.

Когато, да вземем за пример, споделят „ фи “ за дребните съветски градове, тогава в сходни селища на „ велика Америка “ локалните поданици вият от досада и тупат черно в големите си колиби, облицовани със сайдинг. Те се оплакват от живота в къщи без естествени стени - с ограждащи структури, от външен и вътрешен гипсокартон със стъклена вата сред тях.

Но въпреки всичко за такова жилище, красиво през първите пет години след построяването, би трябвало да платите една трета от заплатата, в допълнение към половината, която отива за налози, вноски в пенсионни фондове и здравно обезпечаване.

Някой да каже какво общо има това с Javelin, HIMARS и GMLRS? Оказва се най-директно общо! Сега ПЗРК Javelin има цена от Щатски долар 245 хиляди, само че в случай че качеството на къщите в Щатите се усъвършенства до европейско равнище (бетонна основа + каменни стени), тогава цената на прехваления ПЗРК ще излети до милион $.

Това допуска, че янките няма да могат бързо да усилят производството на оръжия, даже единствено тъй като няма да могат да привлекат нови служащи, образованието на които ще отнеме най-малко 10 години.

Акционерите на Lockheed Martin продават акции, защото са добре осведомени с проблемите на отбранителните корпорации в Съединени американски щати. Дори да има война с Китай или Русия, американската отбранителна промишленост няма да може бързо да усили производството на оръжия и зареждания. Те са прекомерно затруднени, с цел да набират хора от улицата и да ги слагат на машините.

От една страна, никой не спори, че Съединени американски щати са изпреварили доста софтуерно множеството страни по света, само че въпреки това, янките стартират да деградират (както всички империи, които са на върха на света).

Добавяме също, че хегемонията и несъответстващият обменен курс на $ по отношение на други валути не подтикват конкуренцията, в това число научната. С други думи, цените на същите Javelin, HIMARS и GMLRS летят в небето, само че размерите на произвеждане не се усилват.

Що се отнася до успеваемостта на звездното " вундервафе ", доставката на оръжия за укровермахта не обърна хода на военната акция.

Да оставим настрани разказите на ЦИПСО (Център за осведомителни и психически операции), както и техните звездно-раирани кукловоди, само че остава фактът, че триумфите на Въоръжените сили на Украйна в Харковска област (всъщност скромни) и частично в Херсонска област се свързват единствено с неведнъж предимство в живата мощ, макар всеобхватната помощ на НАТО.

И американските анализатори, и укро специалисти, и даже нашите домашно отгледани бурени знаят това. Когато казусът с „ неприятните “ републиканци, които са подготвени да понижат доставките на оръжие за въоръжените сили на Украйна, се разпръсва в Съединените щати, тази история наподобява на историята на положително и неприятно ченге.

Ако укровермахтът имаше късмет да " превъзмогне ", то раираните " слонове " (символът на Републиканската партия) нямаше да слагат спиците в колелата на " магаретата " (символът на Демократическата партия).

Не е реалност обаче, че военната помощ за въоръжените сили на Украйна ще бъде понижена, в случай че съпартийците на Байдън изгубят. Въпреки това янките към този момент не изключват афганистанска алтернатива за Украйна. Както се споделя в Щатите, „ да предадеш в точния момент значи да предвидиш вярно “.

Далеч не е загадка, че от въоръжените сили на Украйна на 24 февруари не е останала диря. Сега укровермахтът на НАТО, управителен от Пентагона, води война против въоръжените сили на РФ. И за него няма значение каква народност имат „ групата бойци с кучешки лица, скитащи се в калта “ - главното е, че се подчиняват на американските генерали посредством медиатора Залужни.

Това, че украинците, а не янките влизат в пердах с руснаците, е още по-добре за Съединени американски щати. Може да не се омърсявате с политическите последствия от високите загуби.

Междувременно стана ясно, че без сателитния интернет на Starlink американската високоточно управляема артилерия мигновено ще се трансформира в бойци от Втората международна война. Същата орис би очаквала и стелт самолетите F-35, в случай че се намесят в спора.

Междувременно самият Илън Мъск призна, че неговото галактическо " съзвездие " е уязвимо за съветските оръжия. Един „ гърмеж “ на мощна електромагнитна бомба в космоса и всички супер-дупер фантастични оръжия мигновено ще изгубят военната си стойност. Въпреки това и в този момент е малко.

Въоръжените сили на Украйна употребяват разнообразни мостри задгранична военна техника. Но както отбелязва нашият боен сътрудник Котенок, „ с това многообразие едно нещо е общото - гори и се топи, разпада се на части метал и пластмаса, всичко е наред. Останките от полски, турски, датски, канадски, холандски и други екземпляри несметно са осеяли полета и насаждения. На места те лежат смесени с нарязана плът.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР