Тези за нещо ни мъстят. Поне да съобщят за какво,

...
Тези за нещо ни мъстят. Поне да съобщят за какво,
Коментари Харесай

По време на коронавирус: наръчник за постигане на пълно и трайно безправие в България

" Тези за нещо ни мъстят. Поне да оповестят защо ", сподели една позната по телефона неотдавна. Така тя разяснява известието на властта, че затваря София - откакто беше пуснала десетина хиляди автомобила да излязат от столицата поради Великден.

В дните по-късно същата тази власт, оповестила част от българските жители за " маргинали ", уточни една друга част за " тарикати ". И със зла усмивчица на лицето изсъска: " Да ги забележим в този момент по какъв начин ще се приберат... " Из Facebook потеглиха разсъждения, че това не било правдивост, а наказване.

Да не допуснеш да се прибере на непрекъснатия адрес безкористен жител, който законопослушно е напуснал София в средата на март, с цел да изкара на открито оповестената карантина - това не е нито заслужено, нито даже законно. Това е произвол.

И не е наказване. Мъст е. И е крайната точка на образуването на оня модел на властване в България, който ГЕРБ и персонално Бойко Борисов избраха пред конституционния.

В цивилизования свят в последните епохи живеем в границите на парламентарен модел на властта. Неговата същина е да лимитира волята на властимащите. Ще рече: с каквото и болшинство да си спечелил изборите, нямаш правото да правиш каквото си поискаш. Дори народът в миг на лудост да ти е дал мандат да колиш и да бесиш всички, които не вървят със зелени гащи - не можеш да го сториш. Защото си стеснен от някаква Конституция, която е в действителност система от правила, които не разрешават да правиш, каквото си искаш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР