Тези промени в организма най-често ги възприемаме като незначителни проблеми,

...
Тези промени в организма най-често ги възприемаме като незначителни проблеми,
Коментари Харесай

Осем изненадващи предвестници на рак, които вещаят най-лошото

Тези промени в организма най-често ги възприемаме като незначителни проблеми, само че зад тях може да се крие страшна болест. Ракът е болест-сюрприз. За страдание доста неприятен.

Този същият, за който нормално споделят – кой можеше да си намерения даже... Точно това обаче се случи с мой другар и сътрудник от малкия екран, написа журналистът Андрей Зиборов от здравния портал Медпулс. След печалния случай той е съставил лист с 8 в действителност изненадващи признаци на рак.

Ето разказът му:
Миналата пролет бяхме командировка в Пенза. Данила, който е тв оператор, който мъкне 20-килограмова камери и впрочем съоръжение, се оплака, че го наболява рамото. Тогава това ни се стори в реда на нещата – нищо чудно, щом мъкне толкоз тежести всеки ден. Болката ту се появяваше, ту изчезваше и не пречеше на Данила да работи.

През лятото се случи още веднъж да бъда в командировка дружно с Данила. Сега към този момент безусловно трябваше да се отбиваме в аптека. Без мощни болкоуспокояващи той към този момент не можеше да работи. От много време възнамерявал да отиде на обзор, само че по този начин и не съумял. И продължаваше да се бъхти, превъзмогвайки болката.

Последният път се срещнахме инцидентно в тв центъра в Москва. Данила като че ли се беше преродил – никакви болки. И не пропусна да се похвали: „ Приятели ме свързаха с неповторим теляк, който обработва актьорите от Болшой спектакъл и в този момент съм като нов”. Само след седмица обаче краката на Данила отхвърлиха и чак тогава той потърси лекарска помощ.

Оказа се рак финален етап, неоперабелен. Естествено го насочиха незабавно на химиотерапия. Но прекомерно късно. Отслабнал на половина, Данила умря няколко дни след Нова година. Без татко остана 7-годишно момченце. Туморът, който умъртви Данила, беше се развивал по-малко от година.

Казват, че ракът се прокрадва неусетно. Да, това е фактически по този начин. Голяма работа, че те е заболяло рамото. Не е за първи път. Но съгласете се, че сигнали е имало и то задоволително ярки. И такива има не са единствено за съответния случай, показва журналистът.

Кои са осемте предвестника на тази страшна болест?

1. Болки в гърба
Обикновените болки в гърба пораждат най-често поради една причина: непривични физически натоварвания. Косили сте трева на вилата, да вземем за пример. Или сте решили да си поправите фигурата и сте изпълнили няколко силови извършения. Но, в случай че болката поражда като че ли отникъде, не отшумява дълго и не изчезва след приема на елементарни обезболяващи, това е мотив да се обърнем за помощ към доктор. Необходимо е незабавно да се направи рентгенограма. Болката, която като че ли опасва, може да сочи проблеми с панкреаса, в това число и рак. Ако болката е в горната част на гърба - рак на белия дроб. В долната част на гърба - рак на простатата при мъжете.

2. Кашлица и задъхване
Причината за задъхването нормално стартират да търсят в проблеми със сърцето, изключително, в случай че човек пуши. На кашлицата въобще не обръщат внимание като считат, че повода са същите тези цигари. Но има един доста значим миг. Продължителна и постоянна кашлица без настинка е доста рисков признак за рак на белия дроб. Задължително би трябвало да се направи най-малко флуорография.

Кои са останали 6 неочаквани признаци за рак четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР