Тези местни избори бяха безобразно манипулирани, трябва незабавна промяна. От

...
Тези местни избори бяха безобразно манипулирани, трябва незабавна промяна. От
Коментари Харесай

ДБГ започва инициатива за машинно гласуване и активна регистрация

Тези локални избори бяха безобразно манипулирани, би трябвало незабавна смяна. От ДБГ имаме оферти – машинно и електронно отдалечено гласоподаване и дейна регистрация. Започваме самодейност за въвеждането им още в този момент, с цел да има задоволително време до идващите избори през 2021 година да се подсигурява тяхната сигурност. Това съобщи Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на жителите “ в телевизионно изявление. ДБГ ще упорства самодейностите им да бъдат включени в бюджет 2020 година, който се разисква сега.

Делчев напомни, че тези избори към 600 хиляди бяха невалидните бюлетини, което унищожи гласа на близо 15% от хората. С машинното гласоподаване това нямало да стане и вотът на всички щял да бъде регистриран.

Лидерът на ДБГ беше безапелационен, че единствено посредством дейна регистрация ще се изчистят описите от „ мъртви души “, които са към 1 млн. в цялата страна. Това щяло да попречи на партийните брокери да натрупат преднина, като гласоподават от името на фантоми. "Тези, които сега разчитат на операции на изборите, няма да извършат смяна. Крайно време е жителите да упорстват за същински либерален развой ", уточни ръководителят на ДБГ.

По мотив изборите в София Делчев съобщи, че хората са поискали смяна, само че тя е била открадната точно посредством операции. "От ДБГ сме подали тъжба против резултатите на първия тур и делото към този момент е планувано за тази седмица, а от екипа на Мая Манолова беше импортирана такава за втория тур ", напомни той.

"Когато се заровиш в протоколите се виждат доста притеснителни неща – има разлики в качените на уеб страницата на ЦИК протоколи и тези, които имаме от покровителите ", уточни Делчев и добави, че в изборните описи на втори тур е имало 101 хиляди души по-малко. Излизало, че съгласно властта 101 хиляди индивида или са напуснали, или са умряли за една седмица, което е невероятно.

"Напасването и сглобяването в ОИК и СИК на тези избори мина всевъзможни граници, а пазаруването на гласове беше безобразно – по ярко, пред огромни търговски вериги. Подадохме над 20 сигнала в изборния ден, само че органите на реда реагираха прекомерно постепенно и не последва нищо ", сподели още Делчев.

Председателят на ДБГ съобщи, че партията е запазила положителното си показване от предходните локални избори. Има над 100 общински съветници, подкрепила и трима регионални кметове, както и голям брой в по-малки общини. "Сега задачата ни е да концентрираме в една точка публичната сила за смяна, която се видя на тези избори. Видя се, че единствено когато демократично мислещите хора работят един до друг в една посока, огромните победи са вероятни ", заключи Делчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР