Тези лесни торти без запичане са едни от най-лесните. 1.

...
Тези лесни торти без запичане са едни от най-лесните. 1.
Коментари Харесай

Ето, така се правят вълшебни торти без печене

Тези лесни торти без запичане са едни от най-лесните.

1. Торта без печене с бишкоти

Тази торта-мечта се подготвя с кондензирано мляко. Колкото по-изстудено, толкоз по-добре - по този начин се ускорява усетът му.

Състав за подготвяне на торта без печене с бишкоти:

 - 1 кутия кондензирано мляко

 - 360 грама сирене вид „ крема “

 - 200 г заквасена сметана

-  2 ч. л. ванилова есенция

 - 1 пакетче желатин (обезвкусен)

-  32 бр. бишкоти

- вино вид „ порто “, кафе или шампанско (по предпочитание една от трите напитки за овлажняване на част от бишкотите)

-  шоколадов чипс (за украса).

Първата стъпка е да разположите бишкотите върху дъното и към стените на тавата. Ако е належащо, разрежете предопределените за дъното по този начин, че да имат една плоска страна – задачата е да прилепнат компактно към повърхността на тавата. След това навлажнете бишкотите върху дъното с шампанско или друга от определените питиета.

Сипете желатина във вода, с цел да придобие нормалния си тип, подготвен за употреба; може да го поставите за няколко секунди в микровълнова фурна. Леко разбийте сметаната.

Смесете кондензираното мляко с крема-сиренето и ваниловата есенция. Добавете разтворения, хидратиран желатин и най-после прибавете сметаната. Смесете всичко дружно.

Изсипете по този начин получения заряд върху бишкотите на дъното. Приберете в ледник за най-малко 2 часа, тъй като колкото по-студена е тортата с кондензирано мляко, толкоз по-добре!

Вашата торта без печене е подготвена! При сервиране можете да украсите с шоколадов ганаш (ганашът съставлява, най-общо казано, шоколадов крем с топла сметана), нарязани сезонни плодове или сладкарска сметана.    
Рецепта за домашна медена торта
Тази рецепта е много известна и несъмнено сте срещали нейни вариации. В тази публикация ще се опитаме да дадем собствен прочит на рецептата за к...
Прочети повече
Да ви е сладко! 

2. Торта без печене с бисквити

Бисквити за подготвяне на тортата се избират по избор. Формата им би трябвало да е въз основа на определения по ваше предпочитание външен тип. Ако ще оформяте тортата напълно " като същинска ", по-добре е да купите бисквити с квадратна или правоъгълна форма; в случай че пък смятате да бъде като рид, са подобаващи всевъзможни – само че в този случай ще потрябва да бъдат натрошени. Може да употребявате и всевъзможни по-дребни бисквитки, които съумеете да намерите и нямат потребност от натрошаване: във формата на рибки, животни и т. н.

Също наложителна съставна част е кондензираното мляко, към което е целесъобразно да се прибавят кафе или какао. Още в тортата се поставят затоплено краве масло, мед, ядки, ванилия, сладкарска и/или заквасена сметана, както и други съставки по избор.

По принцип, такава торта няма потребност от сгъстител – тази роля играе кондензираното мляко, което съвършено поддържа формата й като свързващо вещество. Преди да се сервира, е желателно тортата да се постави в ледник.
Лесна празнична торта с ананас
Необходими артикули: Бели квадратни блатове за торта - 3 бр. Маскарпоне - 500 гр. Сладкарска сметана - 500 мл. Пудра захар - 300 гр...
Прочети повече
Тук предлагаме рецептата за „ хълмиста “ торта – тоест, няма потребност да се грижите изключително за формата, тъй като разбърканите съставки просто се изсипват във тип на елементарна купчинка.

Състав:

- 350 грама песъчлив самун (ако не намерите в магазина, в интернет има предписания за приготвянето му);

- краве масло – 150 г;

- кондензирано мляко - 1 кутия (320 г).
Хитът за децата: ЗДРАВОСЛОВНА шоколадова торта от 3 съставки
Перфектна рецепта за здравословна шоколадова торта за феновете на шоколада. Идеална за децата ви, които няма да желаят да опитат друго...
Прочети повече
Извадете маслото от хладилника, дано омеква на стайна температура. За по-бързо го загрейте 2 минути в микровълновата.

Добавете маслото към кондензираното мляко, разбъркайте сместа с вилица и я разбийте с миксер, с цел да се получи гладка, отмерено хомогенна маса.

Натрошете бисквитите – на ръка или, в случай че вие по-удобно, като ги минете с точилка. Ако сте намерили дребнички бисквитки, извадили сте шанс, тъй като нямат потребност от разбиване.

Поставете натрошените бисквити и пясъчния самун в маслената примес и разбъркайте. От по този начин полученото „ тесто “ оформяте вида на тортата съгласно вашия кулинарно-дизайнерски усет и я поставяте в хладилника за час – час и половина.

Може да украсите готовата торта с всички налични у дома съставки, придавайки й заключителен тип: шоколадов чипс, глазура, кокосов чипс, захаросани плодове или дребни бонбони, пудра захар.

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР