Тези кюфтета от картофи с кашкавал стават малка фантазия Предлагаме

...
Тези кюфтета от картофи с кашкавал стават малка фантазия Предлагаме
Коментари Харесай

Днес на обяд в стола какви кюфтенца ядох, оле още са ми в главата. Добре, че готвачът ми е приятел, че ми даде рецептата

Тези кюфтета от картофи с кашкавал стават дребна фикция Предлагаме ви супер рецепта за кюфтета от картофи с кашкавал. Стават хрупкави извън и мекички от вътрешната страна, а са толкова вкусни, че пръстите да си оближете. Вкусни, лесни и бързи кюфтета от картофи с кашкавал.

Стават идеални просто
Трябват ни седем-осем картофа, 80 грама олио, 100 грама кашкавал, три яйца, две лъжици брашно, една глава лук, черен пипер, сол на усет, магданоз.

Първо е належащо да си обелим картофите, а след това да ги нарежем на кубчета и да ги сварим, само че съвсем на пара. След това ги намачкваме или още по-добре е да ги прекараме през преса.

Добавяме по-късно към тях и настъргания кашкавал, дружно с една лъжица брашно, едно яйце, както и настъргания лук. Подправяме сместа със сол на усет, черния пипер и ситно накълцания магданоз.

От тази вкусна примес си замесваме тесто, от което най-после вършим кюфтетата и когато са към този момент завършени, още веднъж ги овалваме в брашното, дружно с разрушеното яйце.

Пускаме ги да се изпържат в тигана, където преди този момент сме загрели олиото. Когато забележим, че кюфтетата са добили оня вкусен златист цвят, ги вадим от мазнината, отцеждаме ги от нея и сладко си ги хапваме.

Тези кюфтета от картофи и кашкавал стават чудни за всяко ястие, а и са такова необикновено мезе за бира, че всички ще останат повече от удовлетворени.

Пожелаваме ви да си ги изядете с голям вкус и да ви е много сладко на всички!

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР