“Тези консултации изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои

...
“Тези консултации изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои
Коментари Харесай

ГЕРБ: Отчитаме предизвикателствата пред държавата; БСП: Диалогът не се прави по най-добрия начин

“Тези съвещания изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои пред всички парламентарни групи, за това 49-ят парламент да извърши главната си задача, сформиране на постоянно държавно управление ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Отчитаме провокациите пред страната и отговорността, която носим, изключително ние като първа политическа мощ, да предложим управническа стратегия. Отчитаме и отговорността пред тежките решения, които предстоят. Трябва да се наложат решения, които да ни върнат във времена на консервативна политика по бюджета, както и трайно да се препотвърждава евроатлантическият път на България ”, сподели още Атанасова.

“Вие сте управлявали с всички обединения, с които ние през последните седмици и през днешния ден започнахме диалози. В този дух предлагам да разясняваме най-съществените тематики, които да са за вдишване на отговорност освен в първия мандат, само че и при всеки идващ ”, съобщи Атанасова. “Съзнаваме, че е пристигнал миг, в който отговорността би трябвало да се споделя и нееднократно сме заявявали, че почитаме всички гласоподаватели на всички партии и сме подготвени да разискваме тези секторни политики, с цел да намираме интереса на българските жители ”, акцентира още тя.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия съобщи, че разговор би трябвало да има и са били градивни в този развой. „ Конструирането на този развой обаче не се прави по най-хубавия метод ”, сподели Вигенин.


“За да бъде по-ефективен този развой би трябвало да има повече изясненост какви са упованията и отговорностите на първата политическа мощ. Преди да влезем в елементи какви са нашите партийни и политически цели, би трябвало да тръгнем назад към това кои са националните цели, към които можем да имаме единодушие, би трябвало да имаме изясненост по какъв начин ГЕРБ си показва периода на деяние на едно постоянно държавно управление, тъй като това има значение по какъв начин ще бъдат водени диалозите и какви цели си слагаме ”, съобщи още Вигенин.

Вигенин посочи, че третият детайл, който за тях има значение е и по какъв начин си показват ГЕРБ бъдещия кабинет. “Приоритети за нас са обществените политики, правосъдната промяна, както и участието ни в Шенген. За нас финансовата непоклатимост е значима, само че би трябвало да се намерят нужните салда, с цел да се подсигуряват нужните обществени задължения. Ние считаме, че бюджетен недостиг от 3% не е допустим, не одобряваме тези 6,4% избрани от служебния кабинет. Ние считаме, че може дефицитът да бъде от малко над 4%, изясни още депутатът от Българска социалистическа партия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР