Тези избори 2 в 1 ще оправдаят предварителните притеснения –

...
Тези избори 2 в 1 ще оправдаят предварителните притеснения –
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Кампанията за президент ще бъде по-ярка и по-цветна

Тези избори 2 в 1 ще оправдаят предварителните терзания – че едната акция ще захлупи другата . Кампанията за президент ще бъде по-ярка, по-цветна. Това мнение изрази пред БНР проф. Росен Стоянов, учител по политически връзки в Нов български университет. Три мощни фигури са в борбата за президент, което концентрира интереса, уточни той.
Партийното строителство, партиите сами по себе си, партийните водачи като че изчерпаха лостовете си на влияние върху общественото схващане . Поради това се търсят хора, осъществили се на друго занятие и в друго амплоа, които не носят повинност от предишното, счита проф. Стоянов.

Ако погледнем качествата на тримата съществени претенденти и си представим предполагаем сборен облик, то това би бил идеалният претендент , означи Румен Стоянов в предаването „ Преди всички “.

Ако някой желае да се изправи сполучливо против настоящия президент, изключително при съществуване на кандидатури в десния набор, тези претенденти не би трябвало да потеглят „ на нож “ един против различен и да се изправят един против различен, акцентира преподавателят. По думите му задачата на десните претенденти би трябвало да е преодоляването  на първия рубеж – първия тур на президентския избор.

„ Т.нар. десни се удивлявам, че си противостоят един против различен първоначално. Това отблъсква. “

Проф. Стоянов открои парадокса на директния избор на държавен глава и лимитираните пълномощия на този пост . Според него би трябвало да се мисли за корекции в тази посока, в противоположен случай постоянно ще бъдем очевидци на това да слушаме обещания, които са нерелевантни към позицията на президента.

„ Може би още веднъж ще отидем към това, което постоянно ни е спасявало – прочувствения избор “, предвижда Румен Стоянов.

България има потребност от теория, освен от визионерство, от така наречен харизматични водачи или месии , съобщи той.

Политическа групировка, която успее да изкара на напред във времето теория и съумее да я опише разбираемо на гласоподавателите, ще успее да направи добър актив и да победи в последна сметка, добави той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР