Тези хора обикновено имат много повече приятели от другите, които

...
Тези хора обикновено имат много повече приятели от другите, които
Коментари Харесай

Хората, които често са във Фейсбук, са материалисти

Тези хора нормално имат доста повече другари от другите, които се интересуват по-малко от материални притежания. Те по-често гледат на приятелите си като на "дигитални обекти " и изпитват по-голяма нужда да се съпоставят с останалите във Facebook.

Учените от Рурския университета в Бохум настояват, че материалистичните хора употребяват Facebook, с цел да се усещат по-добре и да реализират задачите си. Те даже извеждат термин "социална доктрина за онлайн саморегулация ".

"Материалистичните хора употребяват Facebook по-често, тъй като са склонни да конкретизират приятелите си в обществената мрежа - те се сприятеляват с нови хора, с цел да усилят притежанията си - сподели ръководителят на екипа Филип Оцимек. - Facebook обезпечава идеална платформа за обществени съпоставения, с милионите профили и информации за хората. А и той е безвъзмезден - материалистите обичат нещата, които не костват пари ".

Учените са създали проби с 242 консуматори на интернет, с цел да оценят аспекти на държанието им. Резултатите са посочили връзка сред материализма и интензивността във Facebook.

След това учените са повторили опита с обособена извадка от 189 консуматори на Facebook и резултатите са се оказали сходни.

Резултатите не би трябвало да се поясняват отрицателно за обществената мрежа, акцентират учените.

"Социалните медии не са разнообразни от другите действия в живота - те са средства за хората, които желаят да реализират задачите си и някои може да имат негативни последствия за тях или обществото. Установихме, че материалистите употребяват приятелите си, само че те също реализират задачата си да се съпоставят с другите ", сподели Оцимек.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР