Тези дни темата около фалита на Локомотив“ - София, отново

...
Тези дни темата около фалита на Локомотив“ - София, отново
Коментари Харесай

Боян Чобанов: Държавата трябва да помага на всички спортни клубове по равно

Тези дни тематиката към банкрута на „ Локомотив “ - София, още веднъж стана настояща, откакто беше хвърлена светлина към детайлите на разигралата се пред 5 години обстановка. Всъщност огромният проблем е освен, че всички регулаторни и даже правосъдни органи си затвориха очите за метода, по който беше фалиран клубът, само че и стартира 6-та година на безвремие, в която страната е оставила на произвола на ориста един от най-старите български клубове и школата му.
Това съобщи за Актуално Боян Чобанов, студент по социология и претендент за депутат от листата на „ Демократична България “ за 25 МИР-София.
 Боян Чобанов: Елате по изборите из Хасково – за олио и брашно Боян Чобанов: Елате по изборите из Хасково – за олио и брашно
Тези дни в обществените мрежи бяхме залети от фрагменти на торби с хранителни артикули от първа нужда, които най-вероятно са раздавани...
Бих стигнал и по-далеч, тъй като в действителност пратиха „ Локомотив “ в група със скица, като по този начин се подиграха с историята и почитателите на тима на Северна София. Ролята на страната е да предизвиква спортната активност, само че се получава по този начин, че се предизвикват единствено тимове, които са комфортни на властта по един или различен метод, сподели още той.
По думите на Чобанов в случай че имаше някаква устойчива политика в това отношение, то би трябвало тя да бъде такава, че да има помощ за всички по равно. Вместо това го има модела да се оказва помощ на клубове, чиито притежатели са свързани със същата тази власт. Не може на един тим да се дава помощ, на различен - спонсор, на трети - осветяване, а на четвърти - нищо. За едни страната е майка, за други мащеха.
Всичко това е налично като обществена информация и всеки, който желае, може да ревизира на кои клубове е помагано през годините и по какъв начин все по този начин „ инцидентно “ те са със притежатели, които са локални стожери на статуквото. Това обаче не дава никакъв спортно-технически резултат и се получава по този начин, че на тимове от огромни регионални центрове изкуствено им се оказва помощ и след това отиват в небитието.
Според Боян Чобанов „ Локомотив “ има нaй-гoлямaтa футбoлнa шкoлa в северна София. Пoвeчe oт 400 дeцa вceки дeн cпoртувaт и нe пoлучaвaт никaквa грижa от страната. Дeцaтa ca зaбрaвeни, cякaш ca cирaци. Cтaдиoнът e руинa, иcтинcкa oпacнocт зa млaдитe cпoртиcти. Тези 400 деца на стадиона в кв. „ Свобода “, които са оставени на произвола на ориста, са една еманация на тоталната липса на какъвто и да било проект на държавното управление за развиване на спорта като цяло. Щом по този начин е в София, представете си какво се случва в други по-малки обитаеми места. В Холандия, да вземем за пример, всеобщият спорт е публичен и децата могат да употребяват гратис всичко. Тук би трябвало всяко дете да си заплаща и какво получава? Трагична база и условия, а за друго да не приказваме. Двoйнитe cтaндaрти във вcякo oтнoшeниe ca хaрaктeрни зa пocткoмуниcтичecкитe oбщecтвa. Нe e нoрмaлнo държaвaтa дa ce aнгaжирa c пoдпoмaгaнe нa кoнкрeтни oтбoри, a дa нeглижирa други. „ Локомотив “ е безспорен образец за това, като нe e пoлучил дoри eднa тoпкa oт oбщинaтa. Крайно време е да стане ясно на ръководещите, че столичният спор не може да се развива единствено с адрес София 1000, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР