Тези дни сред международните новини се открои името на президента

...
Тези дни сред международните новини се открои името на президента
Коментари Харесай

Кое е по-нелепо - да обидиш публично Бриджит Макрон или да откажеш 20 милиона за Амазония?

Тези дни измежду интернационалните вести се открои името на президента на Бразилия Жаир Болсонаро, който съумя за малко време да се покаже и като грубиянин, лишен от всевъзможни маниери, и като омаян политик, подготвен да попречи на битката за спасяването на горите на Амазония. 

Напрежението ескалира след недомислен негов коментар под безвкусен пост със фотография във Facebook, в който се прави сравнение сред външния тип на 66-годишната първа дама на Франция Брижит Макрон и този на 37-годишната брачна половинка на Болсонаро. Текстът към поста на последовател на Болсонаро е:  " Сега разбирате ли за какво Макрон преследва Болсонаро? ", а коментарът на бразилския президент е: " Не унижавайте индивида, ха-ха-ха " (като визира френския си колега).

Както наподобява, размяната на реплики сред Болсонаро и Макрон ще се трансформира в най-сериозния дипломатически конфликт сред Франция и Бразилия през последните 40 години. 



Макрон разяснява, че реакцията на Болсонаро е тъжна – както за него, по този начин и за бразилския народ:

" Мисля, че бразилските дами евентуално ще се срамят да прочетат думите на своя президент. Мисля, че бразилците, които са страховит народ, евентуално ще се срамят от неговото държание... И защото усещам другарство и почитание към бразилския народ, се надявам, че доста скоро да имат президент, който се държи по верния метод ".

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР