Тезата е на проф. Галин Цоков, който ръководи катедрата Педагогика

...
Тезата е на проф. Галин Цоков, който ръководи катедрата Педагогика
Коментари Харесай

Без училище не можем, това показа кризисното образование

Тезата е на проф. Галин Цоков , който управлява катедрата " Педагогика и ръководство на образованието " в ПУ " Паисий Хилендарски ". Той разяснява разбора на МОН за резултата на отдалеченото обучение върху учениците , учителите и върху цялата система. 

Проф. Цоков посочи, че тестването Ковид се е трансформирало в предизвикателство, което има своите триумфи. Те би трябвало да се развиват. В същото време посочи, че спешното обучение е посочило какъв брой значима е институцията учебно заведение, макар че образованието ще става все по - хибридно. Основният детайл е обвързван с отдалечено образование в електронна среда, които ще се развиват в просветителната система.

Професорът поддържа концепцията учебните заведения да са последните, които ще затворят при възможна четвърта вълна на епидемията, изключително това се отнася за началните класове, тъй като при тях има най-сериозни проблеми за задължане на внимание в електронна среда. 

Ученият означи, че резултатите от изпитите в множеството учебни заведения не са посочили сериозен спад на познания. 

" Друго позитивно в разбора е, че стартира да се развива доверието сред родители и учители, сред учебно заведение и семейство, тъй като родителите на децата в начален стадий станаха съучители ",  сподели проф. Цоков. Той уточни, че е значимо да се проучват данните от миналата година, с цел да се посочат положителните практики в българските учебни заведения и да се мултиплицират.

" Сега е значимо да има авансово обрисувани прагове, при които да затварят учебните заведения, и да минават на ротационно образование, в случай че пандемията се развие по-сериозно ", заключи проф. Галин Цоков. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР