Тейпингът е опасен за здравето, предупреждават лекариНова тенденция за красота

...
Тейпингът е опасен за здравето, предупреждават лекариНова тенденция за красота
Коментари Харесай

Нова мода: Знаменитости спят със залепена уста

Тейпингът е рисков за здравето, предизвестяват лекари
Нова наклонност за хубост се популяризира измежду блогъри и международни звезди. Нарича се тейпинг и в козметологията е техника срещу стареене посредством попречване на бръчки по лицето и шията. В случая обаче лепенките се слагат върху устата, запечатвайки я, до момента в който спите. Безопасна ли е тази техника и има ли някаква изгода от нея?

Наскоро съветският топмодел Лена Перминова разгласява спорна обява в персоналния си блог, в която приказва, че цялото й семейство към този момент запечатва устата си през нощта. Отначало мнозина помислиха, че това е странна смешка, само че се оказа, че не е. Лена има поради точно тейпинга, който стартира да набира скорост измежду всички, които са загрижени за здравето си. Малко преди нея плюс-сайз моделът Ашли Греъм приказва за изгодите от залепването на устата през нощта.

Лена Перминова научила за тази чудотворна техника от своя последователка в мрежите. Моделката се оплакала от отичане заран и момичето я посъветвало да опита с тиксо върху устата. Жената останала удовлетворена от резултата.
„ Залепването на устата е, първо, невероятна предварителна защита на хъркането, второ, стимулиране на лимфния и кръвния поток (подуването ми изчезна), и трето, нормализиране на налягането през нощта “, изяснява моделката.

Като прелестен бонус, звездата се отървала от неприятния си мирис, подобрила качеството на съня и общото си самочувствие. Перминова твърди, че запечатването на устата й през нощта даже е помогнало на сина й против синузит. Въпреки това звездата предлага преди да оставите детето си да диша само през носа, въпреки всичко да се консултирате с доктор.

Според експерти въпросът със залепването на устата е нееднозначен. От една страна, в действителност има прочут позитивен резултат. Когато човек диша през носа, това е физиологично дишане, при което въздухът се пречиства и овлажнява, а дихателните пътища се усещат доста по-добре. В същото време е значимо да разберете, че има причина устата да се отваря непринудено. Съдете сами, когато имаме запушен нос или, още по-лошо, страдаме от сънна апнея, устата се отваря автоматизирано като защитна функционалност. Представете си обстановка, когато човек има запушен нос и по това време устата му е запечатана. Тогава, несъмнено, когато се разсъни, първото нещо е да отстрани пластира и да диша. Когато мозъкът спи обаче, той не е толкоз сензитивен към дефицита на О2. В бъдеще такава липса се отразява отрицателно на качеството на съня, като последователно го утежнява и с течение на времето се стига до странични резултати, свързани с неналичието на О2.

Този способ не се употребява в никоя здравна процедура и затова няма правила и специфични способи за приложение. Тейпингът е строго неразрешен за деца и още повече за тези, които страдат от проблеми в ушите, носа и гърлото - започвайки от баналната остра респираторна вирусна зараза и завършвайки с алергичен ринит. За тези деца просто ще бъде невероятно да дишат със запечатана уста.

Що се отнася до предотвратяването на хъркането, залепването няма да реши този проблем, тъй като ще отстрани звука, само че самата осцилация остава. В този случай залепването на пластир върху устата значи единствено „ замитане на казуса под килима “. За да се отървете от хъркането, най-добре е да се консултирате с доктор. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР