ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши плановия годишен ремонт на

...
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши плановия годишен ремонт на
Коментари Харесай

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши предсрочно ремонта на втория си енергоблок


Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ приключи плановия годишен ремонт на втори енергоблок седмица преди крайния период и по този начин дава опция на Националната електрическа компания (НЕК) за достъп до 202 МВч спомагателна мощ при положение на нужда.

Централата завърши сполучливо ремонтните действия и на останалите три енергоблока, планувани за актуалната календарна година. Работата по блок 1, 3 и 4 продължи три седмици, до момента в който блок 2 лиши 65 дни на експертните екипи. През това време беше осъществена наложителната профилактика на оборудванията за обезпечаване на сигурна и безвредна употреба на цялата централа.

„ Като една от най-модерните индустриални мощности в България, ние сме значим дирек за системата изключително при огромни натоварвания и изключителни обстановки. Затова се грижим нашата централа да бъде в най-хубаво техническо положение, с цел да може да работи надеждно и дейно. Добре плануваната стратегия за ремонт ни разрешава да работим несъмнено и да реализираме над 85% разполагаемост годишно “, съобщи изпълнителният шеф на централата Красимир Ненов.

Ремонтната акция и наложителната инспекция на системите бяха предшествани от обстоен разбор на активността на централата в предишни интервали. Специално образувана работна група имаше задачата да възнамерява и приоритизира типовете ремонтни действия, които бяха поверени на външни подизпълнители и дълготрайни сътрудници със сериозен ангажимент по поддръжката на оборудванията.

Благодарение на синхронизираните старания на екипите на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ и всички подизпълнители, процесът по планов ремонт на централата бе приключен в цялостния си размер преди поставените крайни периоди. Както и до този миг, организацията на дейностите и ръководството на процеса бяха съобразени с най-строгите правила за сигурност.

Топлоелектрическа централа “КонтурГлобал Марица Изток 3” е една от най-често употребяваните от ЕСО централи за първично и вторично контролиране на енергийната система на страната. Тя покрива базови и подвърхови натоварвания, може да се включва бързо, има огромен потенциал и е от основно значение за устойчивостта и способността на системата за възобновяване след повреди и разстройства.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР