ТЕЦ Брикел не може да гори отпадъци, докато не бъде

...
ТЕЦ Брикел не може да гори отпадъци, докато не бъде
Коментари Харесай

Съдът: ТЕЦ Брикел не може да гори отпадъци, докато не направи екооценка

Топлоелектрическа централа " Брикел " не може да гори боклуци, до момента в който не бъде направена оценка на въздействието на околната среда. Това произтича от решението на Административния съд в Стара Загора.

Делото беше формирано по тъжба на неправителствената организация " За Земята – достъп до правораздаване " против решението на шефа на Регионалната ревизия по околната среда (РИОСВ) в Стара Загора, че не е належащо да се прави оценка на въздействието на околна среда, с цел да се горят боклуци в Топлоелектрическа централа " Брикел ", зад който стои предприемача Христо Ковачки.

Според правосъдното решение шефа на РИОСВ-Стара Загора незаконосъобразно е разрешили на Топлоелектрическа централа " Брикел " да не прави разбор по какъв начин изгарянето на разнороден коктейл от боклуци ще се отрази върху здравето на хората и природата.

Решението на Административния съд предстои на обжалване в 14-дневен период. Към момента няма изясненост дали РИОСВ-Стара Загора ще направи това.

Съдебното решение идва на фона на възходящо публично неодобрение към увеличаващия се брой на централи на въглища, които стартират да вкарват по-изгодното за тях гориво от биомаса, RDF или нефтошисти, без каквито и да е вложения в екологичност, показват от " За Земята ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР