Тестът за китайския коронавирус на двамата български студенти, евакуирани от

...
Тестът за китайския коронавирус на двамата български студенти, евакуирани от
Коментари Харесай

Мерки срещу коронавируса: Термокамери работят на двата терминала на Летище София

Тестът за китайския ковид на двамата български студенти, евакуирани от Ухан, е негативен. Това оповестиха от Военно-медицинската академия в София. Студентите са изолирани в стаи със специфичен достъп. Термокамера засича температурата на всички идващи на втори терминал на Летище София. От през днешния ден термокамера работи и на първи терминал на летището.

Студентите момиче и момче се прибраха у нас с боен аероплан " Спартан " късно нощес. На летище " Враждебна " ги чакаха медици със особено облекло. Линейка ги откара във Военно-медицинска академия.

Линейката излиза от летището 4 секунди.

Студентите са изолирани в стаи със специфичен достъп.Незабавно са им направени проби за ковид. Резултатите са негативни.
 Отрицателен е първият тест за ковид на признатите във ВМА студенти от Ухан Отрицателен е първият тест за ковид на признатите във ВМА студенти от Ухан
Тестът, който беше изработен в късните часове на евакуираните от Ухан български студенти във ВМА, излезе негативен за новия ковид, тъй че моми...
Полк. доцент Георги Попов - шеф на Катедра " Инфекциозни заболявания, ВМА: Тази заран са в положително положение - усмихнати. На междинния инкубационен интервал ще създадем нов тест, с цел да предотвратим възможен подправен негативен резултат, в случай че са се заразили по време на полета.
Студентите ще останат под карантина две седмици. Има данни, че новият корнавирус се предава по-лесно.
Доц. Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Той беше много сложен за предаване непосредствено по въздушно-капков път, само че последните данни от Китай са, че в действителност може да се предава. Включително и контактно-битово.
За момента България не планува ограничавания за влизане в страната на пасажери от Китай.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Нямаме желание за затваряне на граници или прекратяване на издаването на визи. Това може да стане с европейско решение.
На летищата в страната са подхванати ограничения против възможен импорт на китайски ковид. Термокамера засича температурата на всички идващи на втори терминал на Летище София. Пътниците с над 37 градуса се водят в изолатор на летището.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Трябва да се откри какъв е източникът на тази температура. Заподозрян, че има някакви рискове от заболяване, се води. Това не става през коридора, в който вървят останалите пасажери. А има специфична врата, която води на летището.
Болният се транспортира с кола за спешна помощ до лечебно заведение. С изключително внимание се наблюдават идващите от Москва, Истанбул и Доха, тъй като от там има директни полети до Китай. От през днешния ден термокамера работи и на първи терминал на Летище София.
 Как се предава новият ковид и по какъв начин да го отличим от елементарен грип? Как се предава новият ковид и по какъв начин да го отличим от елементарен грип?
Министерство на здравеопазването разгласява информация от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите по отношение на новия ковид – 2019-n...
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР