Тестът с холтер традиционно се прави след обикновена електрокардиограма, особено

...
Тестът с холтер традиционно се прави след обикновена електрокардиограма, особено
Коментари Харесай

Тест с холтер за кръвно налягане

Тестът с холтер обичайно се прави след елементарна електрокардиограма, изключително в случай че тя не дава задоволително информация на лекаря за положението на вашето сърце.

Вашият доктор употребява информацията, снимана на холтера, с цел да разбере дали имате проблем със сърдечния темп. Ако общоприетият холтер мониторинг не прихване неравномерния ви темп, Вашият доктор може да предложи безжичен холтер, който може да работи в продължение на седмици.

Някои персонални устройства, като да вземем за пример смарт часовници, оферират мониторинг на електрокардиограмата и премерване на кръвното налягане. Попитайте Вашия доктор, в случай че това е вид за Вас.

Защо е нужен тест с холтер?

Ако имате признаци или признаци на сърдечен проблем, като да вземем за пример неточен пулс (аритмия) или непонятен пристъп, Вашият персонален доктор може да назначи тест, наименуван електрокардиограма. Това е къс, неинвазивен тест, който употребява електроди, прикрепени към гърдите ви, с цел да ревизира ритъма на сърцето. 

В множеството случаи електрокардиограмата не намира нередности в сърдечния ви темп, тъй като сте вързани към машината единствено за малко време. Ако признаците и признаците Ви подсказват, че това може да е в резултат на неточен сърдечен темп, Вашият доктор може да подреди носенето на холтер екран за един ден.

Вашият доктор може също да поръча слагане на холтер за кръвно налягане.

Няма опасности, свързани с носенето на холтер, с изключение на вероятния дискомфорт или раздразнение на кожата, където са сложени електродите.

Въпреки това, холтерът не би трябвало да се мокри, с цел да не се повреди. Не плувайте или не се къпете от самото начало, през което носите своя холтер. Въпреки това, в случай че имате безжичен холтер, ще ви бъде показано по какъв начин да изключите и свържете още веднъж датчиците и монитора, тъй че да можете да се къпете.

Холтерите нормално не се въздействат от други електрически уреди и здравна техника и консумативи. Но избягвайте металните детектори, магнити, микровълнови печки, електрически одеяла, електрически самобръсначки.

Ако Вашият доктор предложи мониторинг с холтер, устройството ще бъде сложено по време на планувана среща. Освен в случай че Вашият доктор не ви каже друго, планирайте да се къпете преди тази среща. Повечето монитори не могат да бъдат отстранени и би трябвало да се държат сухи, когато стартира мониторинга.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР