Tesla достави значително по-малко превозни средства през първото тримесечие. Доставките

...
Tesla достави значително по-малко превозни средства през първото тримесечие. Доставките
Коментари Харесай

Продажбите на Tesla са намалели с 31% през първото тримесечие

Tesla достави доста по-малко транспортни средства през първото тримесечие. Доставките й са намалели с 31 на 100, до 63 000, което е под упованията на анализаторите, съобщи ДПА.

Доставките включват 50 900 от най-продавания Model 3, което съставлява спад от 20% спрямо предходното тримесечие. Американският производител на електрически автомобили, който се бори да усили производството си през последните две години, към този момент среща компликации и с доставките в Китай и Европа. Model 3 е първият Tesla, който е ориентиран към всеобщия пазар и е значим за напъните на компанията да генерира доходи, с цел да заплати на вложителите и да подтиква развиването на други електрически транспортни средства.

През първото тримесечие компанията, с централа в Калифорния, е произвела 77 100 автомобила, което съставлява спад с 11%. Tesla, представена от Ройтерс посочи, че към 21 март е доставила едвам половината от бройките за тримесечието, като 10 600 автомобила към момента са били в директна зона в края на март.

Вчера Tesla заяви, че чака негативно отражение върху приходите й заради по-слабите доставки и неотдавнашните понижения на цените, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тesla е доставила 50 900 бройки от Model 3 през тримесечието, което се оказа под прогнозите за 58 900 броя по данни на Refinitiv. Компанията е продала общо 63 хиляди транспортни средства, в това число 12 100 Model S и Model X. Това е под 27 500 Model S и X, продадени през четвъртото тримесечие на предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР