Тервел Пулев зарадва пълната зала “Колодрума” в Пловдив с повече

Тервел Пулев зарадва пълната зала “Колодрума” в Пловдив с повече ...

Тервел Пулев разби Уебстър и заслужи интернационалния пояс на Световната боксова асоциация.


Тервел Пулев зарадва пълната зала “Колодрума” в Пловдив с повече от убедителна победа над американеца Дешон Уебстър.  Малката Кобра постигна 15-а поредна победа на профиринга, която му спечели и интернационалната титла на Световната боксова асоциация (СБА) в полутежка категория. Очаква се успехът да го изкачи в топ 10 на ранглистата.
В картите си съдиите бяха категорични - 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор. Той доминираше на ринга през целия двубой, а самият Уебстър прекалено много разчиташе на навеждане на главата си и накъсваше действията, което затрудни българина, търсещ нокаут. Пулев се нагоди на това поведение и нанесе много ъперкъти на противника, а в шестия рунд го разклати сериозно, но гонгът спаси Уебстър.
Тервел вече има статистика 15-0 и за първи път игра в 12-рундов сблъсък, а за трети път чу последния гонг на проф ринга. Годината бе тежка за него заради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да остане извън ринга с месеци. Финалът на 2019-а за него обаче е мечтан с интернационалния пояс на СБА.

Източник: duma.bg