Терористични атаки разтърсиха центъра на Виена снощи. Няколко въоръжени мъже

...
Терористични атаки разтърсиха центъра на Виена снощи. Няколко въоръжени мъже
Коментари Харесай

Терористични атаки разтърсиха центъра на Виена: Двама убити и 14 ранени

Терористични офанзиви раздрусаха центъра на Виена нощес. Няколко въоръжени мъже откриха огън малко след 20 ч. локално време на оживена улица.

На прицел бяха взети шест места в центъра, измежду които зона покрай основната синагога и зоната до операта. На този стадий не може да се каже дали синагогата е била главната цел на офанзивата. Нападението е почнало, откакто тя към този момент е била затворена.

Според проверяващите, мъжете са употребявали автомати. Един от нападателите е убит от полицията. Убит е минувач, а след това в болница умряла тежко ранена жена. В лечебни заведения са още 14 ранени. Шест от тях са в тежко положение. Нападенията станаха няколко часа преди влизането в действие на нова национална изолираност в Австрия поради коронавирусната пандемия, и доста хора са били на открито по улиците.

=„ Ситуацията е доста напрегната, изключително във федералната столица Виена. Един причинител е премахнат, само че няколко други към момента са на независимост. От това, което виждаме, те са доста добре оборудвани, имат автоматизирани оръжия и са доста професионално готови. Това несъмнено е гнет истична офанзива. Ранените са лекуват в лечебни заведения. Има един служител на реда, който е прострелян, само че популярност Богу, не е в смъртна заплаха ”, съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

„ Бяхме си у дома по време на офанзивата. Към края на работния ден през вчерашния ден имаше доста хора по улиците. Налагат карантина и хората използваха последните си шансове за разходка. Заведенията бяха цялостни “, споделя българката Елица Деневски.

Тя прибавя, че към 20:30 часа стартира да се появява информация за случилото се в интернет. Започват и да се чуват доста полицейски сирени.

„ Шест точки в центъра са били обект на офанзива. Те са били в много непосредствен периметър. Не става дума за обособени места. Информацията на управляващите е, че един от нападателите е обезвреден “, прибавя тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР