Термопомпите вода-въздух биват високотемпературни или нискотемпературни. Високотемпературните термопомпи произвеждат гореща

...
Термопомпите вода-въздух биват високотемпературни или нискотемпературни. Високотемпературните термопомпи произвеждат гореща
Коментари Харесай

Високотемпературни термопомпи

Термопомпите вода-въздух биват високотемпературни или нискотемпературни. Високотемпературните термопомпи създават гореща вода, употребявайки температурата от въздуха, като загряват повече водата до по-високи градуси спрямо нискотемпературните. Те са идеално решение за потребителите на остарели системи за отопление, които се нуждаят от тяхната замяна за реализиране на по-добра енергийна успеваемост, само че желаят да запазят старите радиатори и приемници. Този вид термопомпи извличат топлота от околната среда и трансформират отоплението в екологично, природосъобразно, преференциално, минимизират сметките за електрическа енергия и икономисват средства на потребителите в дълготраен проект. Първоначалната инвестиция не е дребна, само че тя бързо се възвръща с помощта на понижените сметки за ток.



Как да минимизираме първичната инвестиция?

Високотемпературните термопомпи не са евтини. Възможно е да спестите разноски, в случай че към този момент имате система за отопление и запазите старите радиатори. С използването на високотемпературни термопомпи потребителите могат да спестят средства, употребявайки старите радиатори и тръбопроводи с новата термопомпа. Това разрешава да се реализира енергийна успеваемост с допустимо най-минимално в началото влагане. Температурата на водата на изхода при високотемпературните термопомпи е към 65 °, което ги прави удачни за високотемпературни радиатори като чугунените, с които работят старите системи за отопление. Това прави този вид термопомпи – високотемпературните – по-добър избор за хора, ползващи остарели системи за отопление с налични предаватели, от нискотемпературните. Ако обаче ще се построява апаратура от нулата, по-добър избор и по-ефективен вид са нискотемпературните термопомпи, заради по-високата им енергийна успеваемост.

Възможности на високотемпературните термопомпи

Съществуват разнообразни модели, които оферират разнообразни благоприятни условия и екстри на потребителите. Съответно цените им също се разграничават значително. Съвременните модели обезпечават вряща вода даже при температура на въздуха -20 градуса и съумяват да предложат и ниски равнища на звук, което ги прави подобаващи за всички здания, където тихия режим на работа е от значително значение. Съществуват модели, които се употребяват единствено за отопление и топла вода, както и модели, които могат и да охлаждат. Съвременните модели са подобаващи освен свързване с  радиатори, само че са удачни и за жилища или различен вид здания с подово или стенно отопление. Благодарение на нововъведенията в технологиите може да се насладите на удобството на високотемпературни термопомпи, позволяващи дистанционно управление от смарт телефон или таблет. Удобство оферират и моделите с вграден бойлер. Консултацията със експерт по тематиката, преди да бъде осъществена покупка на термопомпа, е добра концепция, позволяваща най-високоефективен и преференциален избор, който да отговори оптимално на потребностите и упованията на потребителя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР