Територията на Балканите става втората конфликтна зона след Близкия Изток.

...
Територията на Балканите става втората конфликтна зона след Близкия Изток.
Коментари Харесай

Ген. Киров: Балканите стават втората конфликтна зона след Близкия Изток

Територията на Балканите става втората конфликтна зона след Близкия Изток. Това сподели за седмичното публицистично предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ ген. Кирчо Киров.
Бъдещето пред евроинтеграцията на Балканите съгласно него „ не е безоблачно “.
„ Поради своята непосредственост можем да считаме, че Балканите и Близкият Изток са свързани като скачени съдове. От тази позиция ми се коства, че не е безоблачно бъдещето пред евроинтеграцията – в случай че употребим този термин, в частност - на Западните Балкани. Евроинтеграцията на Западните Балкани е политическо факсимиле. Свидетели сме на развиването на конфликт в района на Балканите, като цяло, и в частност - на Западните Балкани, сред две велики сили. Това са Съединени американски щати и Русия. И със спорадичното присъединяване на Европейския съюз (ЕС), който в действителност няма лично лице в тези спорове “, разяснява той.
Ген. Кирчо Киров добави, че Европейски Съюз не е в положение да работи като обединен политически индивид. Той дефинира съюза като общественост, в която всяка страна има своите ползи и е мъчно да се създаде целенасочена политика. Генерал Киров добави, че на Балканите, както и в други райони на света, доста тясно се преплитат и сблъскват ползите на Русия и Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР