Териториалното отделение на прокуратрата в Сандански е задържало интересна извършителка

...
Териториалното отделение на прокуратрата в Сандански е задържало интересна извършителка
Коментари Харесай

Търговка на гласове едновременно предлага и канабис

Териториалното поделение на прокуратрата в Сандански е задържало забавна извършителка на две напълно разнообразни закононарушения.

При претършуване на дома на Л. Б. в с. Микрево са открити доказателства, че... 

"... от края на септември 2023 година до началото на октомври 2023 година в с. Микрево на обособени лица била давана имотна полза. По този метод те били склонявани да упражнят изборното си право на идните на 29.10.2023г. локални избори в община Струмяни в интерес на избрани претенденти и на избрана политическа партия ", пишат от прокуратурата.

Но това не била единствената им находка. В жилището й бил открит канабис с общо тегло 2,69 грама, държан незаконно, допълват от прокуратурата.

Жената е арестувана към този момент с мярка до 72 ч.

Ето и прессъобщенито на прокуратрата в оригинал:

Обвиняема за пазаруване на гласове и държане на канабис в с. Микрево е арестувана за период до 72 часа

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Сандански, притегли към наказателна отговорност Л.Б. за осъществени от нея закононарушения по член 167, алинея 2 и по член 354а, алинея 5, вр. алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане са почнали с претършуване и изземване от жилище в с. Микрево, област Благоевград. Проведени са разпити на очевидци пред арбитър.

Понастоящем са събрани доказателства за това, че в интервала от края на септември 2023 година до началото на октомври 2023 година в с. Микрево на обособени лица била давана имотна полза. По този метод те били склонявани да упражнят изборното си право на идните на 29.10.2023г. локални избори в община Струмяни в интерес на избрани претенденти и на избрана политическа партия.

Налице е съпричастността на Л.Б. към осъщественото незаконно действие.

Освен това при претършуване на жилището й е било намерено вещество – канабис, с общо тегло 2,69 грама, държано нелегално.

С разпореждане на прокурор Л.Б. е арестувана за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР