Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които утре

...
Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които утре
Коментари Харесай

Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони - ябълка на раздора в парламента днес

Териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, които на следващия ден държавното управление би трябвало да утвърди, провокираха напрежение измежду партиите, които поддържат ръководството.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи имат подозрение, че в тях са включени компании, спосори на " Продължаваме промяната ". От " Политическа партия " отхвърлят това.

Тази заран водачите на ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи са провели незабавни диалози с премиера Николай Денков с цел да се търси излаз от напрежението. Разбрали са се подкомисията за надзор на еврофондовете да бъде трансформирана в комисия. Така депутатите в комисията ще вземат участие във всички значими решения, които ще се взимат за бъдещето на въглищните региони. Напрежението пък даде мотив на опозицията още веднъж да подлага на критика партиите, които поддържат ръководството.

" Сега се появяват едни компании, които за над 3 млрд лв. аплайват. В същото време написа, че официално по-късно ще бъдат оценени, с това ние не сме съгласни. Защото като виждам компанията на Дечо Колев, нямам нищо срещу. Само че той е главен спонсор на " Промяната " ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Твърди се, че грешката е неволна, официална оценка на тези компании, надяваме се да е по този начин. Ще предложим през днешния ден дружно с ГЕРБ основаването на Комисия за надзор на еврофонодвете, с цел да няма такива неволни неточности и всичко ще минава през парламентга. Ще прегледаме нещата, които се отнасят по тези поректи, тъй като би трябвало да се решат проблемите на хората ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" За следващ път се демонстира една непросветеност по това, което касае тези райони. Отново ГЕРБ залитат по риториката на " Възраждане ", която е против тези вложения, които би трябвало да се случат в тези райони. За опазване на работните места на хората. Фирмите са споделили свои капиталови планове, това по никакъв метод не ги прави бенефициент по териториалните проекти ", посочи Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

" Ние сме изрично срещу ликвидирането на енергетиката ни, считаме че Плана за възобновяване и резистентност освен би трябвало да бъде предоговорен, в случай че Брюксел откаже това нещо да се прави, ние би трябвало да сложим въпроса дали този проект е осъществим за нас и да останем без енергетика. ", сподели Цончо Ганев от " Възраждане ".

" Имитацията от страна от Борисов на рецензия към Политическа партия свършва сега, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се взема решение. Порочният модел 12-13 г на ръководството на ГЕРБ и Борисов болести и Политическа партия ", сподели Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

От ГЕРБ и Движение за права и свободи чакат че при решението си на следващия ден държавното управление ще се съобрази с техните забележки за развиването на въглищните региони.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР