Тереза Мей претърпя нова тежка загуба, след като британските депутати

...
Тереза Мей претърпя нова тежка загуба, след като британските депутати
Коментари Харесай

Парламентът пак отхвърли сделката на Мей за Brexit

Тереза Мей претърпя нова тежка загуба, откакто английските депутати изрично отхвърлиха допълнената договорка за Brexit. С 391 против 242 гласа народните представители не одобриха предлагането на премиерa, към което бяха добавени гаранции за ирландската граница.
Значителната разлика от 149 гласа значи, че Мей няма да може да извърши проектите си за гладко овакантяване на Европейски Съюз, а Англия още веднъж е застрашена от корав Brexit.
Обединеното кралство евентуално няма може да излезе от Европейски Съюз на 29 март, какъвто беше предварителния проект.
„ Правителството би трябвало да одобри, че договорката му е мъртва и няма поддръжката на тази камара “, безапелационен бе водачът на Лейбъристите Джереми Корбин.
Няма временен интервал без договорка за Brexit
По-рано Брюксел предизвести английските депутати, че в случай че не одобрят договорката на Мей за Brexit, Лондон няма да получи временен интервал за по-плавно овакантяване на Европейски Съюз.
" Нека да бъда явен: единственото правно съображение за прехода е съглашение за отдръпване (на Англия от ЕС). Ако няма такова, значи няма временен интервал ", безапелационен бе основният договарящ на Европейски Съюз за Brexit Мишел Барние, представен от AFP.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР