Прецедент: Осъдиха Доналд Тръмп по 34 обвинения. Бившият американски президент

...
Прецедент: Осъдиха Доналд Тръмп по 34 обвинения. Бившият американски президент
Коментари Харесай

Прецедент: Осъдиха Доналд Тръмп по 34 обвинения

Прецедент: Осъдиха Доналд Тръмп по 34 обвинявания. Бившият американски президент Доналд Тръмп стана първият държавен глава на Съединени американски щати, наказан за закононарушение.

Това се случи в четвъртък късно вечерта източноамериканско време, откакто правосъдните заседатели в Ню Йорк го признаха за отговорен във подправяне на документи за прикриване на заплащане, за да накара някогашна порнозвезда да мълчи за връзката им преди изборите през 2016 година.

Разискванията на 12-членното жури продължиха два дни. Всички заседатели са признили Тръмп за отговорен по всичките 34 обвинявания, пред които е изправен, като за всяка присъда се изисква единогласие на заседателите.

Вестник Wall Street Journal сообщи, че през 2006г. Доналд Тръмп е бил в интимни връзки със Сторми Даниелс и че преди президентските избори през 2016г. й е платил 130 000 $, с цел да не разгласява връзката им. Твърди се, че Тръмп е предал парите посредством някогашния си юрист Майкъл Коен. Плащането е било завършено писмено като правосъдни разходи, което съгласно прокуратурата е имитация.

Присъдата потапя Съединени американски щати в неразучена територия преди президентските избори на 5 ноември, когато Тръмп, претендентът на Републиканската партия, ще се опита да си върне Белия дом от президента демократ Джо Байдън.

Размерът на наказването на Тръмп ще бъде разгласен на 11 юли – три дни преди началото на Републиканската национална спогодба, на която се чака публично да номинира Тръмп за президент.

Ако влезе в пандиза, Тръмп може да води от килията предизборната си акция, може да ръководи като президент и – според от законите в някои щати, даже може да гласоподава за себе си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР