Терапевт обясни колко вода може и трябва да се пие

...
Терапевт обясни колко вода може и трябва да се пие
Коментари Харесай

Терапевт обясни колко вода ни е нужна през лятото

Терапевт изясни какъв брой вода може и би трябвало да се пие през лятото.
Пиенето на повече вода през лятото е жизненоважно. В същото време няма строги стандарти, които биха определили какъв брой тъкмо от течността да одобряваме, сподели в изявление за радио „ Спутник “ Олга Кашубина, общопрактикуващ доктор и създател на книгата „ Как не боледуват лекарите: дребни трикове за ужасно здраве “.
Всеки последовател на здравословния метод на живот ще ви каже, че би трябвало да пиете колкото се може повече вода, с цел да почистите тялото си. Има даже съвет, че би трябвало да пиете най-малко 8 огромни чаши вода дневно, само че това е мит, сподели Олга Кашубина.
Според нея самото ви тяло ще ви „ алармира ”, в случай че сте жадни, няма потребност да се подлагате на " водни мъчения " заради някакви измислени правила.
" Центърът на жаждата в нашето тяло е сносно развъртян. Ако не беше по този начин, бързо щяхме да изпадаме в положение на дехидратация. Добре е да следвате жаждата си и да не вършиме нищо друго. няма да се разболеете от това, а в противен случай, няма да се подлагате на ненужни „ водни мъчения ” и гонене на „ правила ”, които идват от нищото ”, поучава лекарят.
Друго значимо нещо е, че през лятото топлината може да провокира бързо обезводняване. Това важи изключително за децата, посочи Олга Кашубина.
" Бих желал да направя конкретизиране: в жегата и дребните деца постоянно не следват „ сигналите ” на тялото си за жадност и би трябвало да им се предлага вода постоянно, с цел да не не помнят. Те могат бързо да се обезводнят и да се почувстват зле в жегата. Децата по време на разходка би трябвало да пият вода на всеки половин час и това ще им се отрази добре ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР