Тепърва предстои обсъждане с нашите организации, ще се случи тази

...
Тепърва предстои обсъждане с нашите организации, ще се случи тази
Коментари Харесай

Илия Проданов: Утре ще имаме резултат дали това, което се предлага, е приемливо за нас

Тепърва следва разискване с нашите организации, ще се случи довечера и на следващия ден ще имаме резултат дали това, което се предлага, е задоволително за нас. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите след среща на сектора с министър-председателя Николай Денков и министъра на земеделието Кирил Вътев.

От Министерския съвет са се постарали по отношение на анализите, както и да ревизират кой бранш е губещ, кой не и в какви размери, сподели Проданов. Той акцентира, че има съгласие за ускорение на процеса във връзка с законодателството. Предстоят съществени диалози в организациите, които съставляват, чиито резултати най-вероятно ще споделят на следващия ден, заяви Проданов.

Той разясни, че става въпрос за промени в голям брой закони, измежду които законът за собствеността и използването на земеделските земи, като най-бърз и иден, който ще се разиска като подготвен законопроект, както и законите за арендата, за браншовите организации, за аграрната камара, за търговията с храни, за кооперативите. Списъкът със законодателството е просторен и обгръща доста тематики в земеделския бранш, сподели Проданов. Там следва доста, доста работа и се надявам да създадем едни положителни промени, тъй че да не се стига до това състояние, добави той.

Попитан за сумата, с която би трябвало да бъде подкрепят секторът, Илия Проданов сподели, че сумата като бюджетна рамка не е толкоз значима, по-скоро е значим механизмът, който ни се предлага. Той първо би трябвало да бъде разискван, бюджетната рамка не е от безусловно никакво значение. За нас е значимо механизмът, ставката и културите, които ще се подкрепят, сподели ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

По мотив на това, че не всички представители на сектора са били през днешния ден на срещата Проданов сподели, че никой не е спиран да пристигна през днешния ден на срещата с властта.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР