Теодор Маслянков е ученик в 12 клас на Софийската математическа

...
Теодор Маслянков е ученик в 12 клас на Софийската математическа
Коментари Харесай

Еврика! Успешни българи: Теодор Маслянков и любопитството към света

Теодор Маслянков е възпитаник в 12 клас на Софийската математическа гимназия, стипендиант на фондация „ Еврика “, притежател на бронзов орден от интернационалната олимпиада по химия за 2020 година Това отличие е едно от многото, които Теодор има, тъй като, както самият той споделя, през целия си живот е бил разпален по естествените науки и е приемал научното познание като аксиома – здрава основа, върху която да стъпи.

„ Много хора споделят, че науката им харесва, тъй като виждат някакво събитие в природата, а науката може да изясни това събитие. На мен също това ми харесва, само че има и още нещо – аз съм удовлетворен и от това, че науката ми дава някаква сигурност в живота “, споделя Теодор Маслянков.

С него диалогът е за връзката сред естествените науки и за това, че ползата към химията, физиката, астрономията или математиката е просто част от любознанието към света. Сигурно и по тази причина Теодор споделя, че е имал известно съмнение към коя просвета да се насочи, само че в този момент към този момент е взел решението.

„ Преподавателите са значими, тъй като мъчно човек може да поддържа интерес към науката, в случай че няма кой да го подбутва леко “, споделя още Теодор Маслянков. Той уточни преподавателя си по химия Борис Толев като един от значимите учители, с които се е срещнал. Затова беше потърсен и Борис Толев за противоположна връзка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР