Тео Ушев Снимка: фейсбукТео Ушев, фейсбукВъв връзка с някои „братски“

...
Тео Ушев Снимка: фейсбукТео Ушев, фейсбукВъв връзка с някои „братски“
Коментари Харесай

Не наследниците на Златната орда и на монголите са братя с украинците, а ние

  Тео Ушев Снимка: фейсбук
Тео Ушев, фейсбук

Във връзка с някои „братски“ въпроси и мнения за „малката държава“ от през вчерашния ден. Едно от най-големите закононарушения на съветската тирания у нас беше опитът за принизяването на България, на достиженията, на обстоятелството, че точно България им е дала писмеността и ги е покръстила.

Бяха основани учебници, които съзнателно деформираха историята освен на 20 век, само че и премълчаваха обстоятелства от средновековната ни история. Целта беше да сътвори в българите комплекс на малоценната нация, на дребен народец, който е бил избавен по лепта от великата съветската империя.

Всичко това видяхме като на афиш през вчерашния ден, в изявленията на двама „политици“, учили по руските учебници.

От сегашната кошмарна война България може да извлече някои изгоди. Като да вземем за пример да се освободи един път вечно от постулатите на руско-препраната ни история. И да се построи един в действителност „здравословен“ шовинизъм посредством пренаписването и смяната на образованието с достоверни и същински обстоятелства, а не с такива, които са опитвали да смажат националното ни самочувствие.

Разбира се, това са неща, които не могат да се чакат от нацистките и фашистките псевдонационалистически партии, тъй като те не са нищо друго с изключение на платени от Кремъл корумпирани проксита.

Аз съм учил история по просъветската система. След като се реалокирах в Канада и имах достъп до някои книги и учебници, ми се завъртя свят доколко сме били манипулирани в упражнението на Москва/“комунистите“ да омаловажи, да смаже националното съзнание на един народ.

Ето да вземем за пример в нашите учебници по история умишлено се замиташе в половин урок историята на Велика България. Тя свършваше със завета на Хан Кубрат и притчата с пръчките. След това Аспарух идва на Дунава и стартира изначало.

Съзнателно се премълчаваше, че България съществува по земите на днешна Украйна чак до 13 век, че основава град Казан на Волга. Столицата Фанагория е съществувала тъкмо 5 века преди появяването на бараките на Москва (която е била опожарявана 3 пъти от монголите през 12 век, тъй като е била „крепост“ от дърво). Че нашите прародители са делили едни земи с Киевска Рус, живели сме дружно, а Хан Кубрат е бил в съюз с Византия, пробвайки се да сплоти племената и хуните сред Азовско море, Черно море и Волга.

И в случай че (п)Резидентът имаше грамотни съветници, те щяха да му кажат, че не руснаците са братя с украинците, а ние. Руснаците са наследници на Златната орда и на монголите. Не на Киевска Рус. Просто доста им се е желало да бъдат образовани и богати като Киевска Рус и по тази причина са си присвоили името. Както са си присвоили и нашата писменост по-късно.

Дори остарялата „Магна България“, която е била на мястото на днешните съветски и украински земи, е съществувала по-дълго от съветската империя. За нашата България пък да не приказваме.

Ние сме същинските братя на украинските хора, тъй като сме живели на една земя, говорили сме един език, и най-много – писали сме на една писменост доста преди кирилицата да бъде измислена.
Но за това – в идващ постинг.

В първият коментар има съкратена история на Велика България от британски онлайн учебник. Сравнете го с това, което учат и през днешния ден българските възпитаници.

– – –
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР