Тенисист №1 на България Григор Димитров постигна най-значимата си победа

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров постигна най-значимата си победа
Коментари Харесай

Григор Димитров срази световния №5 въпреки шокиращ срив

Тенисист №1 на България Григор Димитров реализира най-значимата си победа от началото на 2020 година и се класира за 1/4-финалите на шампионата от категория " АТР 500 " във Виена (€1,4 млн.). В мач от II кръг довечера заемащият 20-о място в ранглистата хасковлия надви над международния №5 Стефанос Циципас (Гър) с 6:7 (5), 6:4, 6:3.

С изключение на десетина минути в края на първия сет 29-годишният българин беше по-добрият тенисист на корта и имаше всички шансове да завоюва дуела и в най-малък формат. Заради фрапантен срив в тайбрека на първата част обаче Димитров трябваше да прави поврат против Циципас, сбъднат след 2:13 ч. игра във " Винер Щатхале ".

В първите 12 гейма от дуела нямаше нито една точка за пробив и неизбежно се стигна до решителен дълъг гейм. В него Григор влезе стремително и завоюва първите пет разигравания, само че след това по непонятен метод загуби идващите седем разигравания подред.

" Трябва да запитвам вие какво си мислехте - отговори Григор на заложения му след мача въпрос какво си е мислел в този миг. - Никога не е елементарно. Имаше няколко равностойни обстановки, той ги завоюва. Въпреки това аз имах вяра. И продължих да имам вяра. Винаги би трябвало да си концентиран. "

Въпреки тежкия психически удар българинът не загуби хладнокръвие и продължи да диктува темпото, като не разреши на гърка да стигне до брейкбол и във II сет. На собствен ред Димитров се възползва от разкрилата му се опция и осъществя нужния му пробив за равнене на общия резултат.

В решаващата част Циципас изглеждаше физически привършен и с голям брой непредизвикани неточности спомогна за впечатляващия поврат на българина. За Григор това е първи триумф над тенисист от Топ 10 през тази година, откакто от началото на сезона най-стойностните му победи бяха против състезатели, заемащи 16-о място в ранглистата - Денис Шаповалов (Кан) в Ротердам (Нид) и Стан Вавринка (Швейц) в Акапулко (Мекс), и двете през февруари.

На 1/4-финалите във Виена първата ракета на България ще се изправи против №33 в света Даниъл Евънс (Вбр). Димитров води с 3-1 в директното съревнование, а петият мач против този противник ще бъде финален в утрешната стратегия в австрийската столица.

" Всеки добър мач ти дава убеденост - добави Григор в коментара си след успеха над Циципас. - Всеки идващ кръг става все по-трудно. Мисля, че имам шансове. Доволен съм, че съм тук и играя пред аудитория, от дълго време не ми се беше случвало. Благодаря на всички за поддръжката! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР