Тенисът е спорт, в който спортсменството е задължителна норма и

...
Тенисът е спорт, в който спортсменството е задължителна норма и
Коментари Харесай

Поздрав без очен контакт: Измами ли Мария Сакари в двубоя си срещу Каролина Плишкова?

Тенисът е спорт, в който спортсменството е наложителна норма и няма нищо извънредно, когато даден играч самичък се ощети и алармира на основния арбитър, че дадена точка би трябвало да бъде отсъдена в интерес на неговия конкурент. Точно поради това, то противоречивите обстановки на корта нормално се трансформират в събитие и причина за полемики. Изключение не направи и вчерашната обстановка по време на дуела сред Мария Сакари и Каролина Плишкова от осминафиналите на конкуренцията в Индиън Уелс, като чехкинята упрекна своята съперничка в машинация.

Причината беше едно разиграване в осмия гейм на решителния сет, което завърши с минаващ удар в навън на някогашната номер едно, но тя претендираше, че Сакари преди този момент е закачила топката с ракетата си и повторенията го потвърдиха в цялостна степен. Съдията на стола обаче не беше забелязал тази детайлност, а гъркинята отхвърли да признае, че е нарушила разпоредбите и по този начин точката отиде в актива на миналогодишната финалистка. Все отново Плишкова се пребори за триумфа в гейма и понижи изоставането си до 3:5, само че нямаше сили за поврат и успеха беше за международната номер седем.

Впоследствие ръкуването сред двете беше повече от студено, тъй като явно Плишкова считаше, че е била излъгана от своята съперничка и въобще не я погледна, когато ѝ подаваше ръка на мрежата.

A little drama in the Karolina Pliskova vs Maria Sakkari Indian Wells match

From what I can see, it looks like Maria’s racquet touched the ball & the point should’ve been awarded to Karolina.

I still don’t understand why tennis doesn’t use video replay for stuff like this..
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР