Тенденцията при заболеваемостта от COVID-19 при децата през последната седмица

...
Тенденцията при заболеваемостта от COVID-19 при децата през последната седмица
Коментари Харесай

Големите ученици в Пловдивско минават на ротация. Ето от кога

Тенденцията при заболеваемостта от COVID-19 при децата през последната седмица е позитивна. Спаднал е процентът на болни до 18 години и единствено 1 от педиатричните интензивни кревати е заето. Това стана ясно измежду срещата на Областния действен щаб.

Щабът реши трайно да бъде въведено отдалечено образование с ротационен принцип в 18-те общини в Пловдивско. От понеделник учениците от 7, 10 и 12 клас минават на отдалечено образование, след което ще се сменят през една седмица с останалите от 5 до 12 клас. Учениците от 1 до 4 клас остават в класните стаи.

Тези ограничения се одобряват до второ разпореждане, съобщи регионалният шеф Йордан Иванов и добави, че значително въведените по-рано ограничения за образование в ОРЕС и оповестената по-дълга срочна почивка са причина за спада на новозаразените деца, заяви.

Иванов съобщи, че за позитивна наклонност приказват и от Спешния център. По техни данни за 48% от телефонните позвънявания се е наложила хоспитализация. Останалите 52% са на домашно лекуване.

„ Нямаме проблем във връзка с хоспитализацията. Нямаме причина да мислим за повишение броя на интензивните кревати в Пловдивско. Към момента под 50 на 100 от интензивните кревати са заети”, съобщи шефът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка димчева.

От щаба отхвърлиха да предвиждат по кое време можем да премине от трети към втори стадий. На съвещание, което се планува да се състои в идната седмица, ще се реши дали е допустимо облекчение на ограниченията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР