Тенденциите в декорирането на дома са мощен инструмент, когато става

...
Тенденциите в декорирането на дома са мощен инструмент, когато става
Коментари Харесай

Как да съчетаем ретро килима със съвременния интериор?

Тенденциите в декорирането на дома са мощен инструмент, когато става дума за изложение на нашата характерност. А някои от тях ни демонстрират забавен метод да съхраним спомените и фамилни движимости със сантиментална стойност за нас – като персийският килим да вземем за пример.

Ретро в този момент са в пика на своята известност. Да обединим в едно пространство няколко столетия, съчетавайки остарялото с модерното е опция да създадем ослепителен и несравним интериор с темперамент и история.

На кои ретро елементи и винтидж детайли да се доверим?

 ретро килим

Килимът е душата на стаята. Когато е комбиниран хармонично, той може да сътвори уют и атмосфера. Ретро килимите отлично хармонират с типичен и съвременен интериор. Килимът може да бъде детайлът, който сплотява интериора в едно цяло или пък да бъде ослепителен акцент. Всичко зависи от метода, по който го употребявате.
Стилисти и интериорни дизайнери основават удивителни украшения и употребяват ретро килимите като метод да се добави цвят, контрастност или сексапил. Ретро детайлите и винтидж детайлите отлично се съчетават със актуалните и стилове украса. Не е наложително килимът да бъде с антикварна стойност. Съвременните марки оферират такива, които са изкуствено състарени и създадени по-специални технологии, с цел да придобият този тип.

На кой жанр подхожда ретро килим?

 ретро килим

Да си купите подобен килим би било отличен избор, изключително в случай че планирате да с него стая в по този начин модерния и харесван от мнозина жанр - Минимализъм. Не се опасявайте да експериментирате с цветове, материали или форми. Важното е да се концентрирайте върху едно – или килима, или останалия фон. Едното постоянно би трябвало да остане допустимо по-неутрално.
Възможностите не стопират до тук. Ретро килимите са хармонично допълнение към жанр Boho или Прованс. Този тип постелки за под ще прибавят психика на таванско или пък друго помещение в Еко-стил и още повече - в стила Еклектика.
А един от най-подходящите стилове, в който ретро или винтидж килима е просто must have e Шаби-шик – жанр, който се характеризира с баланс сред старинното лъчение на британска провинциална къща и интериор с типичен темперамент.
Ако сте почитател на Скандинавския жанр, може да съчетаете ретро килима с ултрамодерни мебели, а феновете на индустриалния - да завършат интериор с груби тухлени или бетонни стени с топъл персийски килим, да вземем за пример.

Как да изберем ретро килим?

 ретро килим

Въпреки опциите, които предлага пазарът, изборът не постоянно е елементарен. Подхождайки към тази задача, постоянно би трябвало да имаме поради, че килимът е значима част от цялостната идея за вътрешния дизайн на дома.
Освен случаите, в които килимът е фамилна полезност и се предава от потомство на потомство, при избор на ретро килим би трябвало да съобразите няколко неща:
Размер – това е първото нещо, което би трябвало да се посочи. Дизайнерите постоянно стартират с това. За огромни стаи е значимо да се вземе под внимание, дали килимът ще покрива пода напълно, или ще обособява обособена зона.
Десен – несъмнено, десенът носи огромна отговорност за стила и той би трябвало да е съгласуван с общата идея на интериора.
Цвят – по отношение на цвета е значимо да знаем, дали килимът ще служи като акцент, или ще бъде съгласуван и съгласуван с главната цветова палитра.

Как да впишем винтидж килим в интериора?

 ретро килим

Ръчно направените килими, основани от тъкачи преди повече от 100 години, постоянно ще бъдат настоящи в интериорните трендове и ще носят неповторим свършек на всеки дизайн.
Такъв достоверен килим е произведение на изкуството и може да украси всяко помещение, декорирано в разнообразни стилове. От минимализма, през модерния скандинавски жанр, през индустриалния жанр и еклектиката – това бижу би стояло великолепно и ще добави доста разкош и характерност на Вашия дом.
Когато търсите красиви и качествени килими за Вашия дом, разчитайте на. Тук ще намерите отговор на всеки интериорен план и търсените декоративни детайли. Богата и постелки ще удовлетвори Вашето предпочитание и жанр.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР