Температурата на достига рекордни нива от 3 000 000 години

...
Температурата на достига рекордни нива от 3 000 000 години
Коментари Харесай

Гутериш предвижда катастрофално повишаване на температурата на Земята

Температурата на доближава рекордни равнища от 3 000 000 години обратно , съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, съобщи БГНЕС.
„ Миналата година температурата на Земята доближи рекордни стойности за миналите три милиона години, което приближава човечеството до климатична злополука ”, уточни Антонио Гутериш на форума за климатичен разговор в Петерсбург.
 Глобалното стопляне се вижда нощем Глобалното стопляне се " вижда " нощем
Нощите се нагряват по-бързо от дните, са изяснили климатолози. Използвайки данните за последните 50 години, учените са открили, че м...
" Миналата година беше следващият невиждан интервал на рискови метеорологични и климатични бедствия ", съобщи Гутериш. Според него концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата е възобновила своя най-много, надхвърляйки доиндустриалното равнище със 148% . Гутериш акцентира, че това е най-високата цифра от три милиона години, когато температурата на Земята е била с три градуса по-висока, а морското ниво е било с 15 метра по-високо.
" В сходство с актуалните задължения към момента вървим към пагубно повишение на температурата с 2,4 градуса до края на века . Намираме се на ръба на бездна ", предизвести Гутериш. „ За да предотврати най-лошият сюжет, човечеството би трябвало да работи дружно, с цел да тръгне по по-чист и екологичен път на развиване ”, заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР