Теменужка отказа да признае дали приятелката ѝ Гинка е благонадеждна

...
Теменужка отказа да признае дали приятелката ѝ Гинка е благонадеждна
Коментари Харесай

НОЖ В ГЪРБА: Теменужка не призна, че Гинка е благонадеждна да оглави ЧЕЗ!

Теменужка отхвърли да признае дали приятелката ѝ Гинка е благонадеждна да закупи ЧЕЗ.

Това стана ясно от личните думи на избавената от Борисов да подаде оставка енергийна министърка Теменужка Петкова, която напуснала съвещанието на нарочната анкетна парламентарна комисия по случая, с цел да дава отговор на въпроси в БТВ.

От думите й стана ясно, че има способени органи в България, които да решат дали Върбакова има вътък, можене и средства да ръководи енергоразпределителното сдружение.

Петкова призна още, че приятелката ѝ била доста разтревожена, когато научила, че поради нея Теменужка подава оставка.

Що се отнася до финансирането на компанията на Върбакови, с цел да купят в последна сметка българските акции на компанията, Петкова сподели, че банките чакали Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе по договорката и тогава да решат дали да провиснал пари на Гинка или не.

Самата Гинка не е била в Народното събрание на чуването, а нейни представители и адвокати на компания "Инерком ".

Не имам вяра Гинка Върбакова да е лицето, което ще ръководи чисто софтуерно процеса на сдружението, тя не е техническо лице. Това разгласи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред публицисти, откакто бе изслушана по време на последното съвещание на Временната парламентарна комисия за ЧЕЗ.

„ Г-жа Върбакова не е техническо лице, както допускам и притежателите на други електроенергийни предприятия. Не съм видяла някои от тези притежатели да отиде да застане под трафопоста и да реализира избрани действия “, сподели Петкова.

„ Българските жители би трябвало да бъдат спокойни и не би трябвало да се тормозят от това, че се прави промяна на собствеността. Държавата управлява и контролира този развой “, разгласи енергийният министър.

Относно смяната в решението на държавното управление дали да влезе в договорката за закупуване на електроразпределителното сдружение и окончателния отвод от това Петкова разяснява:

„ Инерком” е компанията, която ще придобие този бизнес. Той не води своето начало от февруари тази година. Това са действия, които преди този момент българската страна е осъществявала. След това тя е решила,че би трябвало да продаде тази част от българската енергетика. Мотивите са ясни, претекстовете са безапелационни. Ние сме ги оповестили пред всички вложители и там ясно е написано за какво държавното управление тогава потегля да прави сходна крачка. Сега, когато други компании купуват активи, българските жители би трябвало да са наясно, че тези компании имат нужния мениджмънт. “, добави енергийният министър.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР