Темата за здравословното хранене на децата е един от приоритетите

...
Темата за здравословното хранене на децата е един от приоритетите
Коментари Харесай

Зам.-министър Цветан Димитров: Контролът на храните трябва да е от полето до трапезата

Темата за здравословното хранене на децата е един от целите на българското европредседателство. Заложили сме диспути за вярното хранене, за физическото и психическото здраве. Министерство на здравеопазването регламентира храненето на децата от разнообразни възрасти.

Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева на конференция по въпросите на здравословното хранене при децата. Събитието е част от Конференция на Българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз под надпис „ Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата ". В конференцията присъединяване взеха още заместник-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров, както и шефът на “Обществено здраве, странознание и ръководство на рецесии “, Главна дирекция "Здравеопазване “ към Европейската комисия Джон Райън.

„ Съвместно с бизнеса и промишлеността ще стартираме работа по усъвършенстване на храните за децата. В стратегиите на общопрактикуващите лекари и в наредбата за профилактика се приготвят ограничения, условия и стратегии, които са свързани с предварителната защита на здравето на децата. Ние в действителност ще подготвим действителни документи и промени “ сподели още Начева.

„ Здравеопазването стартира с производството на храните. Прилагаме две стратегии за учебните заведения, които са свързани с плодовете и учебното мляко. Всяка година има възходящ интерес, а програмата обгръща деца до 4-ти клас. Контролът би трябвало да идва от полето до трапезата ", добави заместник-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР