Темата за менталното здраве е широко застъпена в днешно време.

...
Темата за менталното здраве е широко застъпена в днешно време.
Коментари Харесай

5 признака, че кучето страда от тревожност при раздяла

Темата за менталното здраве е необятно застъпена в днешно време. Но психологични разстройства се срещат освен при хората, а и при кучетата. Животни, разграничени с нормалните си стопани, могат да изживяват стрес и контузии. Ето 5 признака, че кучето страда от тревога при разлъка:

1. Дъвчене на предмети

Това държание е присъщо за дребните кученца и с времето отминава. Може да се случи рядко, когато кучето скучае. При възрастно куче обаче може да е и израз на тревога, породена от липса на стопанина. Дъвченето може да е съпроводено още с ровене в човешките движимости, дърпане на чаршафи, късане на облекла, разхвърляне.

2. Прекомерно уриниране

Ако забележите, че кучето, за което се грижите, уринира прекомерно, или има позиви за уриниране без обособяване на течност, това може да демонстрира, че то се усеща нестабилно, застрашено и се пробва да маркира непозната територия.

3. Опити за бягство

 Куче

Бъдете деликатни, в случай че се грижите за непознато куче, или неотдавна сте си осиновили нов домакински любим от подслон. Често палетата, страдащи от раздразнителност след разлъка, се пробват да избягат от новото място, на което се намират. Те не трябва да се разхождат на открито без мотив и каишка, тъй като елементарно могат да се изгубят.

4. Смутено вървене

Когато е с дългогодишния си собственик, кучето нормално се движи в темп с него при разходка. Ако обаче е с нов гледач, животното може да се движи некоординирано, да стопира, да се дърпа и скимти. Това демонстрира неговата раздразнителност, неустановеност и стрес.

5. Ядене на изпражнения

Друг симптом, че кучето страда от тревога е и по-честото изхождане. Понякога животното даже може да изяжда личните си изпражнения.

 Тревожно куче

Депресията при кучетата изисква гледачите им да са спокойни, търпеливи и да проявят схващане. С времето, обич и грижи това положение ще отмине. Ако въпреки всичко казусът се задълбочи, би трябвало да се свържете с ветеринарен доктор.

В някои връзки кучетата са като хората. Те са много чувствителни създания и се привързват бързо. Това се отнася изключително за породи като померан, ротвайлер, бордър коли, акита, немска овчарка и бигъл.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР