Темата за газа се използва предизборно, най-вечер от опозицията в

...
Темата за газа се използва предизборно, най-вечер от опозицията в
Коментари Харесай

Никола Минчев: Темата за газа се използва предизборно, най-вече от ГЕРБ

Темата за газа се употребява предизборно, най-вечер от опозицията в последния парламент в лицето на ГЕРБ, съобщи в предаването " Здравей, България " ръководителят на 47 Народно събрание Никола Минчев.

" Такава скица, при която се купува съветски газ съзнателно през медиатор, с цел да се прикрие действителна доставка от " Газпром " – това не е по този начин. Затова беше заведено и дело от Кирил Петков - с цел да се разсеят тези подозрения ", сподели Минчев.

" Със сигурност тази енергийна взаимозависимост от Русия, която имахме в продължение на доста години, е в историята. Благодарение на дейностите на предходното държавно управление към този момент имаме диверсификация. Диверсификацията не изключва нито един снабдител, стига той да е благонадежден сътрудник, какъвто " Газпром " не беше и мисля, че продължава да не е ", съобщи Минчев.

Относно концепцията на ГЕРБ за Закон за диверсификацията, Минчев сподели, че не му звучи действително да се реализира тази цел посредством законова смяна.

" Смятам, че е по-скоро предизборна концепция ", сподели Минчев. " Стъпката е посредством намиране на разнообразни източници – не през закон, а през действителни дейности на изпълнителната власт ", добави той.

Минчев отговори за ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов и обвиняванията, които той насочи към тогавашните ръководещи.

" Не мога да приема този вид говорене за ситуацията, в която е взето това решение. Не мисля, че е редно да се замеряме с този вид обвинявания. Този вид говорене би трябвало да остане в предишното на българската политика ", съобщи Минчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР