Темата със замърсяването, предизвикано от взривяването на язовира Нова Каховка,

...
Темата със замърсяването, предизвикано от взривяването на язовира Нова Каховка,
Коментари Харесай

МОСВ стриктно следи качеството на водите на Черно море край нашата страна

Темата със замърсяването, провокирано от взривяването на язовира " Нова Каховка ", беше преекспонирана и се разпространяваше като подправени вести, това беше акция. Това съобщи през днешния ден пред публицисти във Варна министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Той акцентира, че ведомството прецизно следи качеството на водите край нашата страна. Мониторингът е непрестанен, само че не поради случилото се с " Нова Каховка ", а по принцип поради сигурността на жителите и летовниците, добави Попов.

Той посочи, че наблюденията върху качеството на водите са доста по-интензивни и подробни от началото на войната в Украйна, като се регистрират и всички вероятни опасности. Засега няма нищо обезпокоително, акцентира министърът и добави, че всички резултати от направените проучвания стават притежание на цялото общество.





Снимки: Българска телеграфна агенция

Министърът на околната среда и водите бе измежду гостите на церемонията по случай втората годишнина от влизането на научноизследователския транспортен съд с бордови номер 421 „ Св. св. Кирил и Методий “ в състава на Висшето военноморско учебно заведение във Варна. По случай годишнината и за изключителни заслуги и резултати флотилен адмирал Боян Медникаров награди екипажа на кораба с предметни награди.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР