Очакванията бяха Лула да спечели още на първи тур. Болсонаро

...
Очакванията бяха Лула да спечели още на първи тур. Болсонаро
Коментари Харесай

Президентските избори в Бразилия ще се решат с балотаж

Очакванията бяха Лула да завоюва още на първи тур. Болсонаро се показва над прогнозите, като заплашва, че няма да признае резултатите, в случай че загуби. Партията на Болсонаро се показва по-силно на изборите за Конгрес и Сенат.
Противно на упованията на социолози и специалисти президентските избори в Бразилия ще се решат на балотаж. Това стана ясно, откакто на първи тур нито един от двамата някогашни президенти, които се пробват да завоюват нов мандат, не съумя да премине границата от 50%. Действащият Жаир Болсонаро се показа доста над упованията, като събра 43.2% от гласовете, до момента в който Луис Инасио Лула да Силва - 48.4%.

Реклама

Следващият тур ще се организира след четири седмици, като в този интервал се чака засилена акция и от двамата претенденти. Според специалисти оставащата част от акцията се чака да продължи да бъде изпълнена с персонални нападки, като досега Лула разказа Болсонаро като " вманиачен човек ", а Болсонаро отговори с това, че съперникът му е " апаш ".

Лула, който беше президент от 2003 година до 2010 година, се обърна към гласоподавателите от хотел в Сао Пауло, като изрази разбиране, че успеха му е просто въпрос на време. " Борбата продължава до последната ни победа. " " Ние ще спечелим тези избори - това за нас е просто в допълнение време ", добави той, представен от The Guardian. Лула не беше позволен до изборите през 2018 година, на които беше определен Болсонаро, поради обвинявания в корупция. Той получи присъда от 580 дни в пандиза, само че на половината от този период присъдата беше анулирана. Очакваше се Лула да завоюва още на първи тур Социолозите бяха уверени, че Лула ще реализира победа още на първия тур през уикенда, като това виждане беше споделено и от лагера на някогашния президент. Говорейки в навечерието на изборите, Лула съобщи, че се надява на победа на първия тур, само че ще удвои напъните си да си върне властта, в случай че е нужен втори тур.

" Изпитвам огромна вяра, че тези избори ще бъдат решени на следващия ден, само че в случай че това не стане, ще би трябвало да се държим като футболен тим, когато мачът премине към продължения. Ще починем 15 минути и по-късно ще се върнем на терена, с цел да вкараме головете, които не отбелязахме в постоянното време ", сподели той пред кореспонденти, представен от Reuters.
Реклама
Глайзи Хофман, президентът на Работническата партия на Лула, счита, че акцията не е нито " тъжна, нито унила " от резултата и като причина за това уточни повече от 56 млн. гласа на Лула. " Поздравления, президент Лула, за вашата победа ", съобщи тя. Болсонаро употребява трикове на Тръмп Но резултатът от изборите беше огромен удар за прогресивните бразилци, които упорстваха за безапелационна победа над Болсонаро. Той е някогашен капитан от армията, който неведнъж нападна демократичните институции на страната и вандализира интернационалната известност на Бразилия.

Освен това той отправяше непрекъснати рецензии към машините за машинно гласоподаване в страната, като даже съобщи, че ако загуби, няма да признае резултатите от изборите. Това извънредно доста наподобява на метода на някогашния американски президент Доналд Тръмп, който също концентрира огромни старания върху това да дискредитира машините за вота в страната по време на предизборната си акция през 2020 година

Болсонаро също така е упрекван и в причиняване на безпорядък върху околната среда и пагубно погрешно справяне с епидемията от коронавирус. Пандемията лиши живота на към 700 хиляди бразилци, като съгласно специалисти немалка причина за това са били напъните на Болсонаро да подкопае ограниченията за имунизиране и ограничение на предлагането на медикаменти.

Вътрешни документи от Pfizer, видени от редактори на телевизионното предаване Last Week Tonight по HBO, демонстрират, че американската фармацевтична компания е правила редица избори да реализира сделка с бразилските управляващи за снабдяване на спомагателни ваксини. Реакция от другата страна обаче е липсвала, като Pfizer не са получили отговор в границите на няколкостотин разнообразни имейла. Местните избори са триумф за Болсонаро Заедно с президентските избори в Бразилия се организираха и локални, на които се решаваха както губернаторските постове, по този начин и местата в Конгреса. Там по-добър резултат реализира дясната партия на Болсонаро, като разнообразни известни политически лица от предния кабинет на някогашния боен заемат основни постове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР