Темата COVID-19 или новия коронавирус превзе живота ни от вече

...
Темата COVID-19 или новия коронавирус превзе живота ни от вече
Коментари Харесай

Държи ли Домусчиев действащо лекарство срещу коронавируса?

Темата COVID-19 или новия ковид завладя живота ни от към този момент една година насам. Към момента има необятен консенсус, че имунизацията против SARS-CoV-2 е най-ефективният метод да бъде комплициран завършек на пандемията.
Вече бяха утвърдени няколко ваксини против ковид, като към момента има такива като съветската " Спутник V " или китайска ваксина, които имат утвърждение основно отвън Европа. Но не е загадка, че разработките за ваксини са десетки, дори стотици.
В същото време към момента няма лекарство, което да бъде характерно прилагано за лекуване на COVID-19. Лечението на заболяването се прави по специфични протоколи, които включват разнообразни лекарства и доста зависи в каква фаза е заболяването за използването на един или различен медикамент. Дори утвърденият особено за лекуване на COVID-19 от Световната здравна организация (СЗО) " Ремдесивир " не оказва помощ във всички етапи на заболяването.
В края на предходната година обърна повече внимание на един действителен от десетилетия препарат – " ". Това е дейната съставна част на редица медикаменти, като в България " Ивермектин " е позволен за комерсиална приложимост само под формата на крем (Soolantra 10 mg/g крем, който е за локално приложение и се употребява при розацея, оказва помощ и при въшки).
Още при започване на юли 2019 година тогавашният здравен министър Кирил Ананиев и актуалният ръководител на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов оповестиха, че в България в няколко лечебни заведения на препарат с дейна съставна част " Ивермектин " като вероятен медицински отговор на COVID-19. Само че и до момента няма никаква информация какво стана с това изследване – за какво?
 започна следствие и след няколко седмици на събиране на информация картината към този момент е по-ясна. Възложител на клиничното изследване не е страната в лицето на Министерството на здравеопазването, а " Хювефарма " ЕООД. Собственик е Кирил Домусчиев, а препаратът, който се изследва в границите на клиничното тестване, е с името HUVE-19!
Според получен от здравното ни министерство (МЗ) формален отговор, плануваният интервал на дълготрайност на клиничното изпитване според подадената документи по разрешаване на изпитването е 3 месеца .
" В тази връзка клиничното изпитване следва да е завършило, за което Изпълнителната организация по медикаментите към момента не е известена публично ", гласи буквално казаното от Министерство на здравеопазването пред. Отговорът е даден на.
Потърсихме " Хювефарма " с поредност от въпроси по отношение на клиничното изследване, измежду които най-важните бяха следните:
- Кога беше извършено това клинично изследване и какво демонстрираха резултатите?
- Може ли " Ивермектин " да размени имунизациите като предварителна защита против ковид?
- Защо не предоставяте информация по отношение на крайните резултати от националното изследване на лечебните заведения, които са взели участие в него? В писмен отговор от нас една от участвалите лечебни заведения (Втора МБАЛ-София) споделиха, че " нямат данни ".
- Какво наложи това изследване и на каква стойност беше то?
- Има ли финансов интерес, наложил това изследване?
 Здравният министър натъртва на имунизациите, а за лекарство против ковид е внимателен Здравният министър натъртва на имунизациите, а за лекарство против ковид е внимателен
Ще желая от фирмите-производители на ваксина против ковид да отговорят на въпросите на хората. Ще създадем осведомителна акция,...
- Планира ли се публична регистрация на " Ивермектин " на територията на страната?
Отговорът на " Хювефарма " е сбит: " Във връзка с откритата политика на компания " Хювефарма " не можем да предоставяме информация до привършване на формалната регистрация на препарата ".

Още по-интересното е, че Министерство на здравеопазването също не даде съответен отговор на следните въпроси, заложени от:
1. Възложителят т.е. HUVEPHARMA ЕООД, длъжен ли е да съобщи всички документи по клиничното изпитване - описания, разбори и резултати, на здравното министерство и/или на друга държавна институция на Република България? Ако е длъжен, какъв е крайният период?
 Лекарство, което бие резултата на имунизациите против ковид - мълчи ли се? Лекарство, което бие резултата на имунизациите против ковид - мълчи ли се?
Още през цялото време на пандемията COVID-19, когато стана кристално ясно, че не се намира бързо едно лекарство против лошотия нов коро...
2. Когато клиничното изпитване приключи, какво следва при вид, че " Ивермектин " показва позитивни резултати при лекуване на ковид според заложения от възложителя HUVEPHARMA ЕООД дизайн (на проучването)?
Спекулации
Дотук са обстоятелствата – оттук нататък, към този момент, можем единствено да гадаем какви са отговорите по следните въпроси. Най-важният – какъв е резултатът на " Ивермектин "? Напълно допустимо е да бъде положителен, откакто от " Хювефарма " споделят, че няма да дават информация до привършване на формалната регистрация на препарата – т.е., може да се извади умозаключение, че върви процедура по регистрация. Кой би записал нещо, което не работи?
Допълнително съображение, че очевидно има резултат от изследването, е обява от - т.е. навръх Бъдни вечер. Тогава Нова телевизия на уеб страницата си, с източник организация " Блиц ", че през януари ИАЛ ще даде позволение на " Хювефарма " да пусне своето лекарство с дейна съставна част " Ивермектин " още през януари 2021 година. Към днешна дата Нова телевизия към момента е благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви.
Въпроси повдига и реакцията на една от общо 12 взели участие в тестването лечебни заведения – Втора МБАЛ София. От болничното заведение публично признават, че са се присъединили в тестването и в същото време споделят следното: " Нямаме данни по отношение на крайния резултат от националното изследване ". Добавят и, че " не ползват " Ивермектин " за лекуване на свои пациенти " .
 Проф. Георги Момеков избира стандартни ваксини и за ковид Проф. Георги Момеков избира стандартни ваксини и за ковид
Ние приказваме малко за нероден Петко – по този начин фармакологът проф. Георги Момеков разяснява тематиката с имунизациите. Гаранция за нищо няма,...

Същевременно, в седмицата преди коледните празници на 2020 година, проф. доктор Иво Петров, шеф на Клиниката по кардиология към Университетска болница Аджибадем Сити Клиник, удостовери пред, че " Ивермектин " е към този момент част от протокола за лекуване на пациенти с ковид в Ковид-отделение на Сити Клиник в базата им в кв. " Младост ". Проф. Петров посочи, че препаратът се употребява като част от сложно лекуване, а не е за единична терапия т.е. не се лекуват пациенти единствено с него.
" Рано е да се каже още, само че когато се ползва в първите няколко дни от началото на симптоматиката, нашето в началото усещане е, че доста по-бързо се потискат признаците, по-леко протича болестта и по-рядко се постанова да се прибягва до интензивна кислородотерапия, в това число и до интубация " , сподели още професорът. Самият той съобщи, че го пие профилактично, за предварителна защита против болест с COVID-19 –!
В Съединени американски щати към този момент има болничен протокол за приложимост на " Ивермектин ", само че той не е приет на национално равнище и няма рекомендация на Американската организация по медикаментите и храните за въвеждане на препарата като средство против COVID-19 –!
Дали " Ивермектин " ще се окаже мощно оръжие против COVID-19 и в случай че въобще е някакво оръжие, какво тъкмо ще е – за лекуване, за предварителна защита, или за двете? Дали ще е просто ново лекарство към към този момент съществуващи протоколи или би могло да се употребява единствено то съответно против COVID-19? Категорични отговори още няма и ще би трябвало да изчакаме най-малкото, с цел да разберем какво сочат резултатите от националното клинично изследване с възложител " Хювефарма ".
 Д-р Чавдар Ботев за ковид: За страдание, пациентите в доста връзки са доста по-напред от лекарите Д-р Чавдар Ботев за ковид: За страдание, пациентите в доста връзки са доста по-напред от лекарите
Промените в протоколите за лекуване на ковид са доста бързи. Сега пристигна новият интервал на " Ивермектин " -а, антителата и лечебни...

Още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР