ТЕЛК. Монитор:Здравното министерство дава заден за реформата в ТЕЛКМинистерството на

...
ТЕЛК. Монитор:Здравното министерство дава заден за реформата в ТЕЛКМинистерството на
Коментари Харесай

Преглед на печата

ТЕЛК.

" Монитор ":

Здравното министерство дава заден за промяната в ТЕЛК

Министерството на здравеопазването дава заден за промяната в ТЕЛК.

" След среща с премиера Бойко Борисов взехме решение да оттеглим плана за промени в здравната експертиза. Разбрахме се, с оферти в Министерски съвет да отидем едвам когато реализираме цялостен консенсус с всички заинтригувани страни ", съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Оттеглянето на концепцията с промени в здравната експертиза, на база на която се отпускат инвалидни пенсии, става ден преди националния митинг на инвалидите. " Тази централизация води до утежняване на живота на хората с увреждания ", съобщи зам. ръководителят на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания Адриана Стоименова. Изчисления на Съюза на слепите демонстрират, че поради готвената промяна към 100 000 българи могат да останат без инвалидни пенсии.

Пратка.

" Сега ":

Съмнителна пратка за основния прокурор е оставена в Съдебната палата

Съмнителен пакет, адресиран до основния прокурор Сотир Цацаров, е получен в Съдебната палата в София в ранния следобяд, заяви Българска национална телевизия. Той бил оставен на служебния вход на Съдебната палата, откъм ул. " Алабин ".

Екипи на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) и Министерство на вътрешните работи ревизират наличието на пратката. Проверката със скенер посочила, че вътре в пакета има кукла, омотана с кабели, контакти и щепсели.Експерти ревизират дали пратката съдържа взривни субстанции.

Нагласи.

" Дума ":

Половината българи чакат международна война

53%, или към 3 млн. българи, чакат нова международна война, сочи проучване на " Галъп интернешънъл ". Близо 1,9 млн. души, или 34 на 100, позволяват, че някоя от световните международни сили може да употребява нуклеарно оръжие. От тях 63% споделят, че това е малко евентуално или е изключено.

30% от запитаните са на мнение, че държавното управление не се оправя с външнополитическите действия, а 8 на 100 не са сигурни в мнението си. 62% одобряват, че е належащо да се договаря с турския президент Ердоган, а 33% считат, че договарянията са непотребни, сочи изследването.

В същото време обаче обществото продължава да чака надалеч по-ефективни и твърди дейности против проблемите в страната и изключително по отношение на корупцията.

Средства.

" Монитор ":

€1,15 милиарда пратили гастарбайтерите в България

Над 1,15 милиарда евро са изпратили сънародниците ни, които работят зад граница, на околните си в България през предходната година. Това е с 284 млн. евро повече, в сравнение с през 2016 година, когато сумата на преводите е възлизала на 869 млн. евро, демонстрира информация в Българска национална банка (БНБ).

Най-много средства идват от българите в Съединени американски щати, Испания и Гърция. Данните на Българска народна банка обаче регистрират единствено парите, изпратени по банков път и посредством сдружения за парични прехвърляния. Не е ясно какви суми влизат у нас в брой или какви артикули, купени зад граница, идват в страната. Освен това част от парите се изпращат по хора или посредством автобусните превозвачи, като най-развита е тази система на транспорт на средства сред България и Гърция.

Нощен превоз.

" 24 Часа ":

За 3 дни над 900 души пътували с нощните рейсове

Над 900 души са пътували с четирите нощни линии на градския превоз в София през първите 3 дни, откогато услугата работи. Най-много - близо 500, са били пасажерите в първия ден, в който потегли нощният градски превоз - в нощта на 7 април, евентуално поради Великден.

От Столичната община считат, че ползата към нощния градски превоз занапред ще се ускори и дават образец с 2009 година, когато още веднъж бе изработен опит с придвижване на градски превоз и вечерта. Тогава за месец с него са пътували 2700 души, а упованията са, че в този момент пасажерите ще са повече.

14 водачи возят софиянци през нощта по четирите линии. Толкова са и кондукторите. Това е и една от разликите с дневния градски превоз, тъй като в нощните автобуси билетчето се купува от кондуктор. Освен това във всеки от рейсовете има видеонаблюдение, с цел да се подсигурява сигурността както на водачите, по този начин и на пасажерите. Нощните автобуси са оборудвани и с паникбутон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР