Телевизионният празник на bTV е предшестван от друго значимо медийно

...
Телевизионният празник на bTV е предшестван от друго значимо медийно
Коментари Харесай

Истории зад датата: 1 юни е рожденият ден на CNN

Телевизионният празник на bTV е предшестван от друго значимо медийно събитие. Двайсет години преди старта на родната медия, отново на 1 юни 1980 година стартира постоянната стратегия на CNN.

Създадената от Тед Търнър телевизия се трансформира в първата стратегия в света, която предлага концепцията с 24-часово предаване на вести.

Един от основните моменти в историята на основаната в Атланта телевизия е директното предаване на войната в Персийския залив, когато за първи път се излъчват непосредствено бойни дейности в ефир.

Повратната точка в историята на малкия екран я изстрелва измежду „ огромните три “ на Американските мрежи. Нещо което в огромна степен се дължи на невиждания, исторически късмет: CNN се оказва единствената телевизионна стратегия, която реализира директни излъчвания от вътрешността на Ирак, по време на американските бомбардировки.

Програмата предава „ онлайн “ от хотел „ Ал-Рашид “ в Багдад, където са позиционирани смелите кореспонденти.

От своя дебют, CNN уголемява бурно своята мрежа, с цел да стане № 1 на кабелните и сателитни телевизионни мрежи.

И отново с маркера на датата – през 1935 година във Англия са въведени наложителните автомобилните номера и шофьорските изпити.

Еволюцията на регистрационните табели минава на няколко стадия, с цел да се стигне до актуалната версия, която включва композиция от букви и числа.

След държавното означение следва код на региона, в която е регистриран автомобилът, с числа се отбелязва възрастта или годината на произвеждане и най-после инцидентната композиция, която да ви отличи от останалите.

Интересно е, че всички издавани през годините регистрационни табели във Англия са годни и до момента.

И още малко история - Ню Йорк претендира, че първи е въвел наложителната регистрация на колите още през 1901 година като цената им тогава била 1 $. И тук първенецът: най-скъпият авто знак в света принадлежи на предприемача Саид Абдул ал-Хури, който през 2008 година заплаща на аукцион 14 млн. $ за номер с единствена цифра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР