Телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов са

...
Телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов са
Коментари Харесай

Иван и Андрей опростиха 60 000 лв. на "Левски"

Телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов са опростили дълг на  " Левски " към тях в размер на към 60 000 лева Това споделиха те на конференция, която другояче бе свикана, с цел да бъде представена платформата URBO, която може да развие продажбата на абонаментни карти онлайн.

" Ние с Иван водим няколко каузи, които са от 2018 година. Дела по отношение на дълг, който " Левски " има към нас. Основно дългът е от 40 000 лв., с лихвите към 60 000 лв.. Предисторията е следната: Преди няколко години бяхме част от УС на " Левски ". В този интервал не сме взимали хонорари, само че освен. Опитвахме се да оказваме помощ. Не помня какъв брой са сумите, които сме дарявали. Помня, че дарихме 10 000 лв. за една самодейност. Правили сме и други дарения. Извън тях се наложи да дадем 100 000 лв. назаем на клуба, тъй като " Левски " нямаше задоволително средства, с цел да подреди фенмагазина. Това беше при Иво Тонев. Дадохме заема отвън парите, които дарихме. 60 000 лв. от този заем бяха върнати. Когато управлението се смени и притежател стана Спас Русев, дългът спря да се връща. В началото тогавашният изпълнителен шеф Красимир Иванов даже си подвигна телефона веднъж-два пъти. Стигнахме до един миг, в който управлението спря всевъзможни контакти с нас. Не успяхме да се свържем с тях и по тази причина заведохме каузи. Сега се отхвърляме от парите, които клубът ни дължи. Надяваме се с това да дадем образец, че всеки, съгласно опциите си, може да помогне ", разяснява Арнаудов. Той и бизнес сътрудникът му приканиха и други да се откажат от исковете си към " Левски ", в случай че имат такава опция.

Добрата вест за " Левски " обаче бе последвана от неприятна. Изпълнителният шеф на клуба Павел Колев заяви, че френският " Рен " е осъдил " Левски " на първа инстанция за 142 000 евро поради футболиста Афонсо Фигейредо. " По контракт той е трябвало да изиграе 60% от мачовете. Това не се е случило (б.ред. - Фигейредо е играл единствено в 6 мача) и сме наказани за 142 500 евро. Нямам пояснение за какво е подписана тази неуместна уговорка. Ние ще апелираме по две аргументи – първо, с цел да платим по-малко, второ – тъй като не може да си го позволим на този стадий ", коментира Колев и призна, че против клуба има и други заведени каузи. " Дължим пари на " Черно море " за Бурабия. Един сътрудник води против нас 7-8 каузи. Става въпрос за интервали от 2011-а до 2018 година ", изясни шефът.

Той разяснява и значимостта от продажбата на абонаментни карти. Само, посредством платформата URBO са продадени над 330 карти, множеството закупени от чужбина. " Мислим по какъв начин да надградим, по какъв начин да увеличим тези над 5500 абонаментни карти. Отделно към 60 000 sms-а бяха постъпили през вчерашния ден точно на националния празник 3 март. От продажба на карти и билети бихме могли да осигурим към 30% от бюджета на клуба. Това ще е реалност, в случай че продължим със същото движение, само че също по този начин вдигнем посещаемостта и другото изискване е да понижим бюджета ", разяснява Павел Колев.

Изпълнителният шеф показа и моментната обстановка в клуба: " С футболистите имах един час диалог след мача със " Славия ". От това, което имам като знания - и ма една група, които осъзнават чудесно какво става в клуба, има една група, на която не им пука и трета, които са уплашени и не знаят дали са почтени за " Левски " , само че това е моя доктрина. Не мога да ви кажа в коя група какъв брой хора има. Аз мисля, че това, което би би трябвало да се чака като реакция против " Лудогорец ", да покажат най-много на себе си, на публиката, и на вас, че те са футболисти, почтени за " Левски ". Това може да го покажат още в четвъртък. Отборът има потенциал да осмисли това, което се е случило, и да го поправи - отново може да загубим мача, само че значимо е по какъв начин. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР